Rezultati testiranja

Koronavirus potvrđen kod još 25 osoba u RS-u

Precizirao je da je 14 osoba zaraženo iz bliskog kontakta sa ranije inficiranim, dok se ostali nisu mogli izjasniti kako su zaraženi.
Vijesti / Flash | 08. 05. 2020. u 09:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj (RS) potvrđeno je prisustvo novog virusa korona kod još 25 osoba, te se ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu povećao na 1.068 - rekao je danas entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Među pozitivnim je i jedan doktor iz banjalučke bolnice, dok je 29 radnika te zdravstvene ustanove negativno na ovaj virus.

Oporavljenih je 391, dok je do sada od posljedica Covida-19 u RS preminula 61 osoba.
U posljednja 24 sata obavljeno je 507 laboratorijskih analiza u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS i Institutu za javno zdravstvo.

Od ukupnog broja novooboljelih, devet osoba je iz Banje Luke, tri iz Gacka, a po dvije iz Kotor Varoši, Bosanskog Broda, Srpca i Teslića, a po jedna iz Čelinca, Bijeljine, Prijedora, Doboja i Modriče.

Riječ je o 12 žena i 13 muškaraca.

''Šest zaraženih je hospotalizirano u UKC-u''– rekao je Šeranić na konferenciji za novinare.

Precizirao je da je 14 osoba zaraženo iz bliskog kontakta sa ranije inficiranim, dok se ostali nisu mogli izjasniti kako su zaraženi.

Trenutno se u UKC RS liječi 168 osoba s potvrđenim prisustvom ili sumnjom na koronavirusom, dok je na respiratorima šest oboljelih.

Do sada su u tom bh. entitetu izvršena 16.484 testiranja na Covid-19, a kako je Šeranić kazao, u RS ima dovoljno testova.

Kopirati
Drag cursor here to close