Donacija

Konjički vatrogasci dobili aparate za gašenje šumskih požara

"Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic je u proteklom razdoblju odgovorila na sve izazove i sigurno je da je ovakva oprema bitna i da će se koristiti pri obuci vatrogasaca i gašenju požara''
Vijesti / Flash | 27. 05. 2021. u 17:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena/Općina Konjic / Konjički vatrogasci dobili aparate za gašenje šumskih požara

Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic bogatija je za tri aparata za učinkovito gašenje šumskih požara koje joj je doniralo Grawe osiguranje, a današnjem uručenju donacije prisustvovali su predsjednik Uprave tog osiguranja Fikret Hodžić i načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

"Grawe osiguranje kao društveno odgovorna kompanija od osnivanja 1998. godine do danas gradi partnerske odnose s lokalnim zajednicama i jako nam je važno da pomognemo zajednici, pogotovo vatrogasnim službama sa konkretnim uređajima. U ovom slučaju nabavili smo profesionalne 'puhalice', uređaje koji vatrogascima služe u svakodnevnim poslovima. Cilj nam je u skladu sa potrebama u lokalnoj zajednici pomoći skromnim doprinosom", kazao je ovom prilikom predsjednik Uprave Grawe osiguranja Fikret Hodžić.

Zahvalu na uručenoj donaciji uputio je općinski načelnik Osman Ćatić.

"Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic je u proteklom razdoblju odgovorila na sve izazove i sigurno je da je ovakva oprema bitna i da će se koristiti pri obuci vatrogasaca i gašenju požara, zato hvala Grawe osiguranju na ovoj donaciji" kazao je konjički načelnik, koji je poželio uspješan rad donatoru i uzajamnu suradnju u budućnosti.

Ćatić je tom prilikom pozvao građane da budu odgovorni i da se ponašaju u skladu s uputama Općine Konjic i Stožera Civilne zaštite kada je riječ o paljenju vatre na otvorenom, kako bi se zaštitili životi, materijalna dobra i prirodna bogatstva, naveli su iz Općine Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close