Civilna zaštita

Konjic: Opća bolnica stavlja u funkciju motel, testera ima dovoljno

Trenutno se prema naredbi Stožera civilne zaštite HNŽ-a pacijenti s težim simptomima upućuju za Mostar
Vijesti / Flash | 24. 03. 2020. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Općine Konjic obavještava javnost da je od posljedica zaraze koronavirusom smrtno stradala prva osoba iz Konjica, priopćeno je u utorak iz te Općine.

''Ovim putem izražavamo saučešće porodici stradalog i tražimo od građana općine Konjic da se strogo pridržavaju svih mjera prevencije koje se izdaju od strane Stožera civilne zaštite Konjic, kriznih stožera i epidemiološke službe kako bismo spriječili dalje širenje i izbjegli nove tragične slučajeve'', navode.

Općinski stožer, tvrde, ima redovitu komunikaciju sa Federalnim stožerom civilne zaštite i Stožerom civilne zaštite HNŽ-a te da aktivno pratimo situaciju na terenu i poduzimamo neophodne mjere.

U tom kontekstu, ističu da u suradnji s Općom bolnicom Konjic trenutno rade na osposobljavanju prostorija motela 'Konjic' i stavljanje istog u funkciju u slučaju potrebe za upućivanjem većeg broja pacijenata pod bolnički nadzor.

Trenutno se prema naredbi Stožera civilne zaštite HNŽ-a pacijenti s težim simptomima upućuju za Mostar. Na raspolaganju imaju dovoljno testera kao i potrebne bolničke opreme da možemo odgovoriti na aktuelno stanje.

''Građanima šaljemo poruku da nema mjesta panici ali ima mjesta zabrinutosti. Odgovorno ponašanje građana u smislu prevencije najveća nam je pomoć kako bi sve mjere Stožera i medicinskog osoblja bile provodive i kako bismo u što kraćem vremenu stavili pod kontrolu dalje prenošenje zaraze. Suzdržite se od širenja dezinformacija i pratite službene objave Stožera civilne zaštite Općine Konjic'', stoji u priopćenju Stožera.

Stožer civilne zaštite Općine Konjic, navode, radi u punom kapacitetu i u skladu sa situacijom na terenu obavještavat će javnost blagovremeno.

Kopirati
Drag cursor here to close