Madrid

Komunističkim simbolima išaran grob Ante Pavelića

Fotografija išarane grobnice objavljena je na Facebook stranici "Hrvati Deutschland", prenoseći je od "Odbora koji brine o ostavštini Višnje Pavelić".
Vijesti / Flash | 05. 03. 2019. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obiteljsku grobnicu jednog od osnivača ustaškog pokreta i vođe nekadašnje NDH Ante Pavelića, nepoznate osobe su u Madridu išarale simbolima srpa i čekića, zvijezde petokrake i natpisima SKOJ-a, prenosi Index.hr.

Fotografija išarane grobnice objavljena je na Facebook stranici "Hrvati Deutschland", prenoseći je od "Odbora koji brine o ostavštini Višnje Pavelić".

U priopćenju koje je ovim povodom objavio odbor koji brine o zaostavštini Višnje Pavelić, posljednje umrle od troje djece Ante Pavelića, navodi se da su oba grobna mjesta išarana crvenom bojom, natpisima SKOJ i zvijezdom petokrakom.

Odbor u priopćenju osuđuje ovaj, kako se navodi, "vandalski čin", uz napomenu da "svaka mrtva osoba ima pravo na označeno grobno mjesto, a živi na odavanje počasti svojim mrtvima".

"Neokomunistički izgrednici su grafitima oskrnavili i oštetili grobnicu i tako podsjetili na skrnavljenja i rušenja hrvatskih grobova i mnogih grobova u dijelovima Hrvatske i BiH nakon uspostave njihove Jugoslavije", piše u priopćenju.

Na fotografiji se vidi da je grobnica, u kojoj su pokopani Pavelić, njegova supruga Mara, sin Velimir i ćerka Višnja, ispisana grafitima na ćirilici i komunističkim simbolima srpa i čekića.

Kako javlja Index, križ iznad dvaju grobnih mjesta je išaran crvenom bojom, a ispod njega je nacrtana zvijezda petokraka, srp, čekić i natpis SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije).

Portal dodaje i da je, s obzirom da je riječ o privatnom madridskom groblju, odbor uputio prosvjedno pismo vlasnicima groblja i zatražio saniranje oštećenja.

Kopirati
Drag cursor here to close