Govor

Komunikolozi: Grabar Kitarović je loša glumica

Stručnjaci su suglasni da u objavljivanju kandidature nije bilo nikakvih noviteta. Jedna od glavnih zamjerki istupu Kitarović jeste "uopćenost" i nedostatak jasnog programa.
Vijesti / Flash | 03. 10. 2019. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolinda Grabar-Kitarović je veoma loša glumica, a njen govor pri objavljivanju nove kandidature za predsjednika Hrvatske bio je neuvjerljiv, na momente komičan i pretjerano afektivan, ocjenjuju istaknuti hrvatski komunikolozi.

"Katasrofa" i "prenaglašena neverbalna komunikacija u odnosu na sadržaj kojim se bavila" - glavne su stilske odrednice medijskog istupa Kitarović, naglašavaju Smiljana Lajnert Novosel i Ivan Tanta, istaknuti hrvatski stručnjaci za komunikaciju.

Tanta ističe da je poruka koju je Kitarović poslala - loša.

"Najava kandidature je katastrofalna, zato što je predsjednica glumila. To jest, ona je previše glumila ono što joj je netko rekao da bi bilo jako dobro da učini u komunikaciji sa javnošću", navodi Tanta, a prenose hrvatski portali.

Stručnjaci su suglasni da u objavljivanju kandidature nije bilo nikakvih noviteta. Jedna od glavnih zamjerki istupu Kitarović jeste "uopćenost" i nedostatak jasnog programa.

Tanta ukazuje na činjenicu da je izborni stožer Kitarović čak priznao da će program biti "naknadno definiran i objavljen".

Novosel naglašava neusklađene neverbalne pokrete Kitarović, kojoj se nisu slagali pokreti tijela i izraz lica sa onim što je govorila.

Kitarović je najavila očekivane stvari - zalaganje za Hrvatsku "izvan regije", podršku Hrvatima u Bosni i Hercegovini, zaustavljanje demografske katastrofe...

Mediji posebno naglašavaju da je od svih institucija i ideja, kao najvažnije za društvo, ona navela: vojsku, policiju i vjeru, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close