Sretna Nova

Komšićeva čestitka: 2021. sigurno neće biti laka

''Naredna godina može biti godina velikih promjena u Bosni i Hercegovini. Godina u kojoj ćemo se i dalje boriti sa pandemijom, ali i godina u kojoj ćemo krenuti ka oporavku i obnovi gospodarstva.''
Vijesti / Flash | 30. 12. 2020. u 15:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Željko Komšić

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić čestitao je Novu godinu svim građanima i građankama u BiH i u svijetu, sa željom da je dočekaju u zdravlju i sreći, sa svojim obiteljima i prijateljima

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić naglasio je da smo imali vrlo tešku godinu iza nas.

''Izgubili smo mnogo prijatelja i članova obitelji. Udaljili smo se jedni od drugih. Poštujući epidemiološke mjere prestali smo se rukovati, grliti i družiti. Mnogi su ostali bez posla i morali zatvoriti svoje tvrtke. 2020. sigurno nije godina koju ćemo pamtiti po dobrom. Mi, Bosanci i Hercegovci, najjači smo baš kad nam je najteže. Neke mnogo moćnije i ekonomski naprednije države od naše, sa kvalitetnijim zdravstvenim i političko-pravnim sustavom, zemlje koje nisu uništene ratovima, nisu djelovale tako učinkovito u suzbijanju koronavirusa za razliku od nas''.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je rekao da na tome moramo biti zahvalni našim hrabrim zdravstvenim radnicima - ljudima koji su spašavali živote u nezahvalnim uvjetima rada, ali i svim građanima koji su pretrpjeli mnogo. Dodao je da nas u novoj godini čeka puno rada i odgovornosti.

''2021. sigurno neće biti laka, ali očekujem da ćemo naći odgovor na ekonomsku krizu i uspješno nastaviti borbu protiv COVID-a 19. Naredna godina može biti godina velikih promjena u Bosni i Hercegovini. Godina u kojoj ćemo se i dalje boriti sa pandemijom, ali i godina u kojoj ćemo krenuti ka oporavku i obnovi gospodarstva. Bit će to godina u kojoj će i političke promjene na Zapadu sigurno pozitivno utjecati na promjene u Bosni i Hercegovini. Naredna godina može biti i prigoda da se svi mi, na svim razinama vlasti iz cijele Bosne i Hercegovine, okupimo oko zajedničkih ciljeva: da, pored poboljšanja zdravstvenog sustava, nastavimo borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, uradimo reformu pravosuđa, poboljšamo obrazovni sustav, infrastrukturu, jačamo demokraciju, ljudska prava i prava manjima, i sve ono što će BiH brže integrirati u članstvo NATO-a i EU''.

Član Predsjedništva BiH dodao je da je uprkos svim problemima u državi pun nade i optimizma.

''Imamo mogućnost i sposobnost izboriti se za bolju Bosnu i Hercegovinu, za dobrobit svih njezinih građana i građanki. Odgovornost je na svima nama. Prije svega moramo vjerovati i poštivati jedni druge, pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nadam se da će naredna godina donijeti više prosperiteta, razumijevanja i tolerancije među ljudima''.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je još jednom svim Bosancima i Hercegovcima poželio sretnu i uspješnu 2021. godinu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close