Hitna sjednica

Komšić zatražio vojsku zbog migranata

Komšić predlaže da Predsjedništvo BiH naloži ministrici obrane Marini Pendeš da zapovijedi uporabu i razmještaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih kao i drugih postrojbi Oružanih snaga BiH
Vijesti / Flash | 10. 06. 2019. u 14:48 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je i službeno zahtjev za održavanje hitne sjednice Predsjedništva BiH zbog migrantske krize. 

Komšić, također, predlaže da Predsjedništvo BiH naloži ministrici obrane Marini Pendeš da zapovijedi uporabu i razmještaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih kao i drugih postrojbi Oružanih snaga BiH radi podrške i pomoći patrolama Granične policije BiH u kontroli granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom radi sprječavanja ilegalnih prelazaka državne granice. Prema ovom prijedlogu, uporaba i razmještaj postrojbi Oružanih snaga BiH ne podrazumijeva korištenje naoružanja i bojevih sredstava. 

Uporaba i razmještaj Oružanih snaga BiH duž granice s Republikom Srbijom i Crnom Gorom predlaže se radi problema ilegalne imigracije u BiH iz zemalja Azije i Afrike, protivno važećim zakonima i viznom režimu BiH. 

Komšić predlaže i da Predsjedništvo BiH predloži hitno održavanje izvanredne sjednice Vijeća ministara BiH na temu žurnog i sveobuhvatnog angažiranja svih raspoloživih kapaciteta Ministarstva sigurnosti BiH , kao i upravnih organizacija BiH sa operativnom samostalnošću u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH radi rješavanja problema ilegalne imigracije u BiH iz zemalja Afrike i Azije protivnom važećim zakonima i viznom režimu BiH. 

Naime, Predsjedništvo BiH predlaže bi hitno održavanje sjednice Vijeća ministara BiH budući da je Ustavom BiH propisana isključiva nadležnjost institucija BiH kad je u pitanju politika i reguliranje pitanja imigracije, izbjeglica i azila. 

Kopirati
Drag cursor here to close