Pozdravio rad P.E.N. Centra Hrvatska

Komšić od bh. književnika traži jači angažman protiv Handkeova Nobela

Pozdravio je izjavu hrvatskog P.E.N. Centra u kojoj se navodi da je odluka Švedske kraljevske akademije da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli ove godine književniku Peteru Handkeu u suprotnosti s izvornom idejom Nobelove nagrade.
Vijesti / Flash | 16. 10. 2019. u 16:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je izjavu hrvatskog P.E.N. Centra u kojoj se navodi da je odluka Švedske kraljevske akademije da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli ove godine književniku Peteru Handkeu u suprotnosti s izvornom idejom Nobelove nagrade.

Komšić je kazao da je potpuno suglasan s ocjenom hrvatskih književnika iz P.E.N. Centra kako je naime, sramotno da Švedsku akademiju nije briga što se radi o piscu koji je ubijanje ljudi i opsadu Dubrovnika nazivao "Dubrovačkim ljetnim igrama", žrtve Vukovara u opsadi prikazivao kao krvnike sebe samih, a tako i žrtve opsade Sarajeva te je iznosio neistine o logorima i bio apologet genocida u Srebrenici.

Komšić je pozvao i bosanskohercegovačke književnike i udruge koje djeluju na polju književnosti da se, imajući u vidu ozbiljnost situacije, angažiraju na način kao što se angažirao P.E.N. Centar Hrvatske, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close