Planirana za 20. i 21. lipnja

Komšić podržao manifestaciju 'Stop negiranju genocida i holokausta'

Predstavnici udruženja informirali su Komšića o pripremama za IV međunarodnu konferenciju o genocidu pod nazivom „Stop negiranju genocida i holokausta“. Ciljevi Konferencije jesu pružiti pomoć i zaštitu žrtvama te spriječiti nove zločine protiv čovje
Vijesti / Flash | 07. 05. 2019. u 18:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Komšić podržao manifestaciju

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas predstavnike Udruženja - Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida. 

Predstavnici udruženja informirali su Komšića o pripremama za IV međunarodnu konferenciju o genocidu pod nazivom „Stop negiranju genocida i holokausta“. Ciljevi Konferencije jesu pružiti pomoć i zaštitu žrtvama te spriječiti nove zločine protiv čovječnosti. 

Na sastanku se razgovaralo o tome da je negiranje genocida i zločina počinjenih u prošlosti neprihvatljivo. Istaknuto je da negiranje ideologija, koje stoje iza Aušvica i Srebrenice, predstavlja negiranje svih civilizacijskih vrijednosti. 

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić dao je podršku održavanju ove međunarodne konferencije, koja je planirana za 20. i 21. lipnja u Sarajevu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close