Komemoracija za doktora Ivana Bagarića

Kolege odale počast čovjeku koji je zadužio Hercegovinu

''Našu ranjenu Hercegovinu je poput svog pacijenta sanirao, zbrinuo i dao joj nadu za život, zato ćemo njegovo ime čuvati u spomen našeg naroda'', zaključila je.
Vijesti / Flash | 13. 05. 2019. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vjera, obitelj, hrvatska rodna gruda, to su tri riječi koje se vežu za veliki život Ivana Bagarića. On je bio jedna od onih osoba koja ulijeva povjerenje, dobar prijatelj u kojeg se možeš pouzdat, čvrst poput hercegovačkog krša na kojem je odrastao'', rekla je prof.dr.sc. Monika Tomić na komemoraciji za iznenadno preminulog doktora Ivana Bagarića održanoj na Medicinskom fakultetu u Mostaru.

Tomić ga je opisala kao čovjeka koji je živio vjeru te njoj pokazao koliko se snage i podrške može pronaći u vjeri.

''Tu vjeru pokazao je u svemu što je učinio za svoj narod'', rekla je doktorica Tomić.

Foto: Bljesak.info / Govor Monike Tomić

Napomenula je kako bez njegovih zalaganja za Medicinski fakultet toliko ljudi ne bi bilo u mogućnosti diplomirati i ostati raditi u Hercegovini.  

''Našu ranjenu Hercegovinu je poput svog pacijenta sanirao, zbrinuo i dao joj nadu za život, zato ćemo njegovo ime čuvati u spomen našeg naroda'', zaključila je. 

Foto: Bljesak.info / Komemoracija za doktora Ivana Bagarića na Medicinskom fakultetu u Mostaru

Ostaje mnogo praznih stranica

Sličnim riječima Bagarića je opisao prof.dr.sc. Milenko Bevanda, navodeći skromnost i požrtvovnost prema obitelji i narodu kao njegove najveće odlike.

''Tek rijetki primjeri poput Ivana pokazuju nam mogućnost drugog puta, puta iskrenosti, bez oklijevanja koji se živi korak po korak, dok mijenjamo vlastite navike i sklonosti misleći na druge'', rekao je doktor Bevanda uvidjevši kako je iza sebe ostavio život vrijedan poštovanja, radni vijek ostvarenih rezultata sa još mnogo praznih stranica.

Foto: Bljesak.info / Govor Milenka Bevande

''Naši osjećaji koji nam govore da je prerano otišao, pokazuje nam koliko smo sebični. Naši su prijatelji zapravo dani na čuvanje i jednog dana ih moramo vratiti'', kazao je doktor Bevanda.

Duša za svemirska prostranstva 

Ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić prisjetio se u svom govoru susreta sa preminulim Bagarićem još davne 1991. godine i njegove angažiranosti u radu. 

''Imao je dušu za svemirska prostranstva, sada plovi po njima i čeka nas tamo'', rekao je Kvesić.

Ivan Bagarić bio je veliki prijatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, te jedan od utemeljitelja Kliničke bolnice u osnivanju i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru kao i dugogodišnji predsjednik Upravnog vijeća Kliničke bolnice Mostar.

Foto: Bljesak.info / Govor Ante Kvesića

Bagarić je iznenada preminuo u svome domu u četvrtak, 9. svibnja, u 58. godini života uslijed zatajenja srca, a posljednji ispraćaj održan je u subotu, 11. svibnja, na starom groblju Mesihovina pored Tomislavgrada.

Kopirati
Drag cursor here to close