Oproštaj

Komemoracija u Mostaru: Bili ste pupoljci

Vijesti / Flash | 16. 05. 2017. u 10:24 R.I.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upisom u knjigu žalosti mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića počela je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače komemoracija za pet tragično preminulih u zrakoplovnoj nesreći koja se u subotu dogodila kraj Mostara.

''Dragi Luka i Lana, Armane, Muhamede i Ivane, u ime građana Mostara i u svoje osobno se opraštam od vas.Teško je iznaći prave riječi u ovom trenutku bola i tuge za vaše obitelji i cijeli grad. Bili ste uzorni učenici, sportaši, vrijedni radnici, aktivisti i pupoljci našega grada. Mostar i njegovi građani će se trajno sjećati ove tragedije i vas osobno. Neka vam je pokoj vječni i laka vam bila hercegovačka i mostarska gruda'', napisao je Bešlić u knjizi žalosti.

Direktor Zračne luke Mostar, Marin Raspudić, iskazao je sućut obiteljima stradalih i zahvalio cijeloj BiH koja je stala uz Mostar.

''Želim prije svega izraziti ogromnu zahvalnost građanima Mostara i BiH koji su uz obitelji, koji su uz Grad Mostar. Nisu izmišljene riječi niti u jednom rječniku kojim bih ja mogao reći svoju tugu i tugu Grada Mostara. Ovaj nemili događaj je zadesio djecu i odrasle i ostavit će dubok trag u njihovim obiteljima i u građanima. Trudit ćemo se uz Božju pomoć pomoći obiteljima i pokušati biti do kraja života na raspolaganju i da dijelimo njihovu bol'', rekao je Raspudić.

Bešlić je novinarima rekao kako je danas Mostar obavijen tugom.

''Dan žalost, dan rastanka s našim mladim sugrađanima. Teško je bilo što treći što bi moglo pomoći ugasiti bol za tim mladim životima koji su u jednom trenutku otišli sa ovoga svijeta. Mi ispred Grada pokušavamo osigurati dostojanstven ispraćaj koliko je to moguće u boli i tuzi i jednoj tišini i rekao bi na primjeren način da pomognemo obiteljima da svoju bol lakše prebrode. Sigurno je da je ta bol roditeljima nemjerljiva i sigurno je da naši sugrađani suosjećaju s njima'', rekao je Bešlić

Naime, Grad Mostar i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije proglasili su 16. svibnja danom žalosti. Zastave na institucijama i trgovima su na pola koplja, a otkazani su i brojni događaji.

U padu sportskog zrakoplova u subotu oko 16 sati u Mostaru život su izgubili pilot Ivan Karačić, Muhamed Sipović, brat i sestra Luka (8) i Lana (11) Lovrić, te osmogodišnji dječak Arman Hadžiomerović.

Tragična nesreća se dogodila tijekom panoramskog leta u okviru manifestacije "Dani otvorenih vrata" pod nazivom "Let iznad Mostara" koju su organizirali Aeroklub “Mostar 1949” i Aerodrom Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close