Top 10

Kome sve BiH prodaje oružje?

Saudijska Arabija nalazi se na prvom mjestu liste. Prošle godine ova zemlja je platila 36,8 milijuna eura za oružje proizvedeno u BiH.
Vijesti / Flash | 29. 01. 2020. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Namjenska industrija je jedna od rastućih grana u Bosni i Hercegovini. U prošloj godini, u odnosu na 2018, izvoz oružja iz Bosne i Hercegovine porastao je za 4 milijuna eura, podaci su Vanjskotrgovinske komore BiH, piše N1.

Bosna i Hercegovina najviše oružja prodaje islamskom svijetu, a među prvih deset zemalja u koje izvozimo našli su se susjedna Srbija, ali, zanimljivo, i Sjedinjene Američke Države.

Saudijska Arabija nalazi se na prvom mjestu liste. Prošle godine ova zemlja je platila 36,8 milijuna eura za oružje proizvedeno u BiH. Poslije Arabije dolazi Egipat, Afganistan, Turska, Maroko i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Srbija je sa prometom od preko 3 milijuna eura na 7. poziciji, slijedi Kenija, SAD (2,4 miliona eura) i Pakistan, koji zaključuje listu, prenosi N1.

Vrijednost prodatog oružja u ovih 10 zemalja iznosi 95,9 milijuna eura, a ukupno u cijelom svijetu je 108 milijuna, podaci su VTK.

Kopirati
Drag cursor here to close