zakon bez podrške

Kojović: SDA i HDZ svjesno rade na blokadi Parlamenta FBiH

Vijesti / Flash | 15. 09. 2016. u 16:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka pozvala je SDA i HDZ BiH da prekinu, kako se navodi u priopćenju za javnost, višemjesečni politički cirkus u vezi sa izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

''Obje stranke svjesno rade na blokadi Parlamenta Federacije. S jedne strane SDA medijski inzistira na ovom zakonu, a očigledno nema podršku svojih koalicijskih partnera, dok s druge strane HDZ BiH nastavlja sa produžavanjem kreirane krize u sprezi s kladioničarskim lobijem, očigledno ucjenjujući svog koalicijskog partnera na drugim temama što se jasno događa iza očiju javnosti'',kazao je Predrag Kojović, delegat u Domu naroda FBiH.

Naglašava da Naša stranka podržava veći dio prijedloga izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću, ali smatra da "puno jači stav imamo ako u cijelu priču uključimo javnost i struku, i ako poštujemo Ustavni sud FBiH i procedure."

''Na kraju krajeva podnijeli smo amandman u kojem se traži da porez na dobitak bude 20%, ali SDA poštivanje zakona očigledno smatra gubljenjem vremena. Dok HDZ zajedno sa kladioničarskim lobijima blokira izmjene Zakona, SDA je, uprkos nekoliko upozorenja iz Ustavnog suda FBiH, danas pokazala da je spremna ići protivno propisanim procedurama i potpuno isključiti javnosti iz proces rasprave o predloženim izmjenama", dodao je Kojović u priopćenju za javnost Naše stranke.

Podsjetimo, Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je prekinuta na zahtjev delegata Bošnjaka.

Po riječima predsjedavajuće Doma Lidije Bradare Bošnjaci, kao i delegati Hrvati, prethodno su tražili pauzu radi dogovora o najavljenom dnevnom redu, ali se nisu suglasili u vezi s procedurom po kojoj je trebalo razmatrati predložene izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću, prenosi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close