Mostarske konzultacije

Kojović o sastanku Čović - Dodik: Nacionalisti predlažu daljnje etničke podjele

Vijesti / Flash | 12. 07. 2017. u 18:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović upozorava da 'mostarske konzultacije' Milorada Dodika i Dragana Čovića predstavljaju nastavak prakse u kojoj se Čović ponaša kao da nije dijelom parlamentarne većine na državnom nivou i s Miloradom Dodikom dogovara blokade inicijativa koje podržavaju čak i ministri HDZ BiH.

''Nema nikakvog iznenađenja da Dodik i Čović postižu suglasnost u vezi s važnim pitanjima za Bosnu i Hercegovinu. Oni su sebi odredili 'zone odgovornosti' na kojima se ponašaju kao na privatnom komadu zemlje, pa ne čudi da je podjela na tri entiteta za njih najbolje rješenje'', smatra Kojović.

Poručio je da je za Našu stranku važno da se u javnosti otvori tema što je to BiH jer tako će postati kristalno jasno koje stranke BiH vide kao građansku i europsku državu, a koje inzistiranjem na Daytonskom ustavu žele da BiH spriječe na putu ka Europskoj uniji.

''Sad je već izvjesno da će 2018. godina i izbori će zapravo biti referendum na kojem će građani i građanke BiH odlučiti kakvu državu žele. Nacionalisti predlažu daljnje etničke podjele, a mi zajedništvo u različitosti i politike koje će nas odvesti u Europsku uniju'', istakuo je Kojović.

Zaključio je da će konačnu riječ dati građani, a posebno oni koji neglasanjem zapravo podržavaju nacionalistički projekt podjele zemlje, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Naše stranke

Kopirati
Drag cursor here to close