Mala Bukovica

U blizini Travnika pronađeni posmrtni ostaci žrtava hrvatske nacionalnosti

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci najmanje jednog tijela, za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvi hrvatske nacionalnosti.
Vijesti / Flash | 25. 03. 2021. u 16:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na lokalitetu Mala Bukovica, u općini Travnik, obavljena je ekshumacija kojim je po nalogu postupajućeg tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine koordinirao istražitelj Tužiteljstva BiH.

Prilikom početnih iskopavanja pronađena su minsko-eksplozivna sredstva, pa je proces ekshumacije nastavljen nakon što je otklonjena opasnost i lokacija prethodno deminirana, a podršku je pružio i deminerski tim.

Na terenu se nalazi i liječnik patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe, kao i policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona koji osiguravaju lokaciju.

Pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jednog tijela, za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvi hrvatske nacionalnosti.

Posmrtni ostaci bit će prevezeni u prostorije Gradskog groblja u Travniku.

Glasnogovornica INO-a Emza Fazlić je u razgovoru za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) rekla da je da se radi o Marku Lovrinoviću, koji je na ovom području nestao 1993. godine. 
 
''Ipak, sa sigurnošću o identitetu ove žrtve moći ćemo govoriti tek nakon što se izvrši DNK analiza, odnosno nakon što se izuzmu koštani uzorci koji će se zapravo analizirati'', istaknula je Fazlić, dodavši da su uz posmrtne ostatke pronađeni i dijelovi tkanine.
 
Rad na ekshumaciji se nastavlja i u petak, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.
Kopirati
Drag cursor here to close