HBŽ

Koalicija pukla: SDA izlazi iz vlasti

Vijesti / Flash | 13. 02. 2017. u 18:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici SDA u Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj sjednici iskazali su stav da će po svim točkama dnevnog reda biti suzdržani.

U obrazloženju te odluke potpredsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Jasenko Tufekčić je kazao kako su time htjeli ukazati na problem nefunkcioniranja vlasti u HBŽ-u, dodavši kako će stranačka tijela SDA u sljedećih desetak dana najvjerojatnije donijeti odluku o izlasku iz parlamentarne većine.

''Mi smo danas još jednom razotkrili da ova županija nema vlast, nema parlamentarnu većinu, da ovdje djeluju pojedinci koji preferiraju svoje pojedinačno partikularne interese. Upravo ti interesi doveli su to toga da nema proračuna, nema rukovodstva u zdravstvenim ustanovama, nema prijema pripravnika više od godinu dana i, objektivno gledajući, Županija ne funkcionira'', kazao je Tufekćić.

U Vladi HBŽ-a SDA sudjeluje s jednim ministarskim mjestom, dok u Skupštini HBŽ-a imaju dva zastupnika.

Na problem funkcioniranja vladajuće većine i HBŽ-u upozorio je i Drago Puzigaća iz SNSD-a.

On je podsjetio da je Klub srpskih zastupnika krajem prošle godine pokrenuo pitanje vitalnog nacionalnog interesa prilikom usvajanja županijskog proračuna.

''Ovo je prvi put u povijesti Županije da se sa predstavnicima Srba i Bošnjaka nije nikako razgovaralo po pitanju proračuna. Uvjeti života u općinama Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč nepodnošljivi su, a vladajuća struktura se ponaša kao da te općine nisu u Županiji'', kazao je Puzigaća.

Kopirati
Drag cursor here to close