Prvi put biram

Koalicija “Pod lupom“ educirat će 15.000 maturanata o izborima

Vijesti / Flash | 20. 03. 2016. u 15:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju je u Tesliću završen trodnevni trening Koalicije “Pod lupom“ za 28 vršnjačkih edukatora/ica koji će u sljedeća dva mjeseca provesti edukaciju 15.000 učenika/ica kroz 672 interaktivne radionice širom Bosne i Hercegovine pod nazivom - Prvi put biram!

“Prvi put biram!“ je projektna aktivnost Koalicije “Pod lupom“ koja prodrazumijeva edukaciju mladih birača, državljana BiH koji su tek navršili ili će u skorije vrijeme navršiti 18 godina starosti čime će steći uvjete za glasovanje, o izborima (posebno predstojećim lokalnim izborima), kao i o važnosti njihovog sudjelovanja u izbornom procesu.

Da je izlazak na izbore od velike važnosti za razvoj demokraciju u BiH pojašnjava Ramiz Murtić, jedan od koordinatora ove aktivnosti.

,''Mladi čine oko 21 posto biračkog tijela. Realizacija ove aktivnosti je od velike važnosti za one koji prvi put glasaju, te ih treba ohrabriti, dodatno motivirati i educirati o izbornom procesu“, kaže Murtić.

Svaki edukator/ica će u prosjeku educirati 540 učenika/ica kroz 24 planirane radionice u najmanje 4 različite srednje škole.

''Aktivnost Prvi put biram! je izvanredna prilika gdje se mladi mogu potaknuti na razmišljanje o svojoj budućnosti i stvaranju prosperitetnije i zdravije BiH“, kaže Ranka Kazimirović, vršnjačka edukatorica Koalicije “Pod lupom“.

Navedena aktivnost se realizuje kao dio trogodišnjeg BASE projekta koji je financijski podržala Europska unija, priopćeno je iz ove koalicije.

Kopirati
Drag cursor here to close