Nezadovoljni

Klub vijećnika Bošnjaka o obilježjima Herceg-Bosne na stranicama Grada Mostara

Podsjećaju da je za Bošnjake Mostara Herceg Bosna u povijesti ostala ''izvor nedaća, planskog protjerivanja, zatvaranja u logore, najstrašnijeg ubijanja i stradanja našeg naroda''
Vijesti / Flash | 18. 11. 2021. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara objavio je priopćenje u kojem se iskazuje nezadovoljstvo što se na službenim stranicama Grada promoviraju događaji vezani za obilježavanje Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

''Ne ulazeći u subjektivne odluke Gradonačelnika i njegovih suradnika da obilježavaju ono što žele, tražimo da se događaji oko kojih ne postoji opća suglasnost ne promoviraju na službenim stranicama Grada Mostara, koje su informativna platforma svih naroda i građana Mostara'', navode.

Podsjećaju da je za Bošnjake Mostara Herceg Bosna u povijesti ostala ''izvor nedaća, planskog protjerivanja, zatvaranja u logore, najstrašnijeg ubijanja i stradanja našeg naroda i kao takva vojna i politička ideja je presuđena u Haagu za Udruženi zločinački poduhvat''.

''U svjetlu zajedničkog života, rada za opće dobro Mostara i Hercegovine kao zajedničkog životnog prostora tražimo da se ne evociraju najstrašnije traume i povrjeđuju osjećanja našeg naroda u Mostaru i Hercegovini'', naveli su.

Iako je sporna objava povučena s službene stranice podsjećaju da je ''Grad Mostar grad svih njegovih naroda i građana, koji polažu pravo da gradska vlast i službene stranice promoviraju one događaje, koji su od zajedničkog interesa za sve i da svi zajedno prihvatimo specifičnosti Mostara i djelujemo u skladu s njima''.

Kopirati
Drag cursor here to close