Dan općine

Kiseljak proslavio 755. rođendan

Godine 1244. na Splitskom Saboru koji se održao 20. srpnja, Ugarsko-hrvatski kralj Bela IV potvrđuje darovnicu crkvi Sv. Mihovila u Rocilu, današnji Rotilj u Župi Lepenica.
Vijesti / Flash | 20. 07. 2019. u 20:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kiseljak je u subotu obilježio 755. rođendan. Naime, 1244. godine na Splitskom Saboru koji se održao 20. srpnja, Ugarsko-hrvatski kralj Bela IV potvrđuje darovnicu crkvi Sv. Mihovila u Rocilu, današnji Rotilj u Župi Lepenica.

To je prvi pisani spomen iz bogate prošlosti Kiseljaka, a povodom toga održana je svečana sjednica Opinskog vijeća kojoj su nazočili brojni gosti, domaća i strana izaslanstva sa svih razina vlasti.

Svečanosti su, kako je priopćio tamošnji ogranak HDZ-a BiH,  nazočili i novi veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, konzul Republike Hrvatske u BiH Pero Bilušić, izaslanstva Grada Zaprešića predvođeno gradonačelnikom  Željkom Turkom, Grada Kaštela s dogradonačelnikom Grgicom Benutićem, izaslanstvo grada Koljnofa i gradonačelnik  Franjo Grubić te gosti iz Gruda sa načelnikom Ljubom Grizeljom.

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak, posebice je pozdravio sve djelatnike Općine te nazočne bivše načelnike te se ukratko osvrnuo na sve značajnije aktualne te u prošloj godini realizirane projekte.

Dodijeljena su i posebna priznanja odnosno Zahvalnice Općine Kiseljak te Plakete Vijeća.

Gradovi prijatelji povodom Dana općine odlučili su ove godine darovati  udruge i ustanove kako bi pomogli njihov rad i tako unaprijedili međusobnu suradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close