Dobro je sve

Kinezi hospitalizirani u Sarajevu negativni na koronavirus

Kineski državljani bi uskoro mogli biti pušteni na kućno liječenje.
Vijesti / Flash | 25. 02. 2020. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nalazi troje kineskih državljana ranije primljenih na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a potom i testirani na korona virus, su negativni, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA).

Kineski državljani bi uskoro mogli biti pušteni na kućno liječenje.

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović je na konferenciji za novinare ranije danas kazala da su kineski turisti došli u BiH sa određenim simptomima prehlade.

Inače, veća skupina učenika i nastavnika iz Gračanice te jedan vozač autobusa koji su boravili prošloga tjedna na sjeveru Italije, gdje je epicentar koronavirusa, stavljeni su u kućnu izolaciju po odluci županijskih vlasti u Tuzli.

Vozaču autobusa koji se sam prijavio zdravstvenoj ustanovi nakon trodnevnog boravka u Veneciji zbog upale grla uzet je bris i poslan na analizu u Sarajevo.

Prvi slučaj ovog virusa u Hrvatskoj u utorak je potvrđen u Zagrebu.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš izjavio je da su rezultati testiranja hrvatskog državljana pozitivnog na koronavirusa stigli u 11.50 sati te da on pokazuje blaže znakove bolesti. Mladić je od 19. do 21. veljače boravio u Milanu, rekao je Beroš nakon sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite u Banskim dvorima.

Kopirati
Drag cursor here to close