Uhvaćeni

Kinez i Turčin pokušali iz BiH iznijeti veću svotu novca

Vijesti / Flash | 02. 02. 2015. u 12:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 30. siječnja 2015. godine na letovima za Beograd i Istanbul prilikom KDZ kontrole otkrili su veću količinu neprijavljenog novca.

U putničkoj torbi državljanina Narodne Republike Kine nalazio se novac u različitim valutama: 9050 eura, 27 330 SRB dinara, 9 000 forinti i 190 KM.

Kod državljanina Republike Turske u džepu hlača otkriveno je 19 570 eura. Strani državljani nisu posjedovali dokumentaciju o porijeklu novca. Zajedno s otkrivenim novcem predati su službenicima Uprave za neizravno oporezivanje na dalje postupanje.

Radeći na sprječavanju nezakonitog prometa roba preko državne granice pripadnici Jedinice granične policije Gradiška su 1. veljače 2015. godine na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška spriječili prijenos 518 kutija različitih vrsta cigareta bez potrebne dokumentacije.

Cigarete su bile sakrivene u vratima vozača i suvozača, iznad kotača i drugim mjestima u putničkom motornom vozilu marke Opel, nacionalnih oznaka Italije. U trenutku granične kontrole vozilom je upravljao E. R. (1977.), državljanin Bosne i Hercegovine. Osoba i cigarete su predati službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH na dalje postupanje, priopćila je Granična policija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close