Donacija

Kineski inženjerski strojevi za Oružane snage BiH

Sporazum o kineskoj vojnoj pomoći za Bosnu i Hercegovinu
Vijesti / Flash | 11. 06. 2019. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ministarstvo obrane BiH / Nakon potpisivanja sporazuma o kineskoj vojnoj pomoći

U Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u utorak 11.06.2019. godine potpisan je Aneks Sporazuma MO BiH i Ministarstva narodne obrane Narodne Republike Kine o vojnoj pomoći za BiH, a koji se odnosi na kinesku donaciju inženjerijskih strojeva za Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Aneks Sporazuma potpisali su ministrica obrane BiH Marina Pendeš i veleposlanik NR Kine u BiH Nj.E. Ji Ping. Aneksom je definirana specifikacijska lista opreme, čija će se isporuka obaviti u narednih pet godina.

''Ova vrijedna donacija pomoći će Oružanim snagama BiH u obnovi svojih inženjerijskih sredstava, koja se inače često koriste i kao pomoć civilnim organima u slučaju elementarnih nepogoda'', kazala je ministrica Pendeš. On je zahvalila veleposlaniku NR Kine na dosadašnjoj suradnji i izrazila spremnost da se suradnja OS BiH i NR Kine i dalje proširi.

Nj.E. Ji Ping je konstatirao kako je potpisivanje ovog Aneksa rezultat uspješnog posjeta izaslanstva MO BiH Kini, koji je realiziran prije dvije godine, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

''Drago nam je da možemo pomoći Oružanim snagama BiH. Posebno se radujemo suradnji na polju naobrazbe, ali i međunarodnih mirovnih misija,'' kazao je kineski veleposlanik.

Pored ostalih, potpisivanju Aneksa Sporazuma, nazočili su i pomoćnik ministrice obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za resurse general bojnik Gojko Knežević te kineski vojni izaslanik brigadir Luo Tiefeng.     

Kopirati
Drag cursor here to close