Izborna krađa?

Kerum traži vještačenje svih 5.400 nevažečih listića: Ići ću do Strassbourga

Vijesti / Flash | 05. 06. 2017. u 13:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) najavio je u ponedjeljak tužbu protiv Željka Keruma (HGS) zbog uvreda i laži iznesenih tijekom izborne kampanje, a Kerum da će podnijeti kaznene prijave protiv nepoznatih osoba zbog izborne krađe.

Krstulović Opara je s 1.089 glasova više pobijedio Keruma na nedjeljnim izborima za splitskog gradonačelnika, a dan nakon izbora Krstulović Opara je u ekskluzivnom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju najavu da će tužiti Keruma za duševne boli i uvrede.

"Ostavio sam to za iza izbora upravo da ne bi kontaminirao javnost. Nije lako bilo mojoj obitelji, ženi, djeci... Ni to mu nije bilo dosta, pa je već sljedeći dan optužio mog pretka za ubojstvo, a moje ljude iz kampanje, koji su vrijedno radili, da su mu ukrali izbore", rekao je Krstulović Opara.

Kerum, pak, smatra da je pokraden i ponižen na lokalnim izborima za gradonačelnika Splita u kojima je za manje od dva postotna poena izgubio od kandidata HDZ-a.

U izjavi za medije kazao je kako je još sinoć nakon izlaznih anketa predvidio što će se dogoditi jer je imao informacije s birališta i još jednom je kazao da neće koalirati s Androm Krstulovićem Oparom.

Za Keruma je sporno više od pet tisuća nevažećih listića, što je gotovo 10 posto od ukupnog broja glasova na izborima za gradonačelnik drugog po veličini hrvatskog grada.

Drži kako je lako utvrditi radi li se o istoj kemijskoj olovci s kojom su zaokruženi jedan i drugi kandidat, te je poručio da neće odustati već će ići do Ustavnog suda, pa ako treba čak i u Strasbourg.

Kopirati
Drag cursor here to close