Falsifikat

Kemo demantira Avaz da je davao instrukcije iz komenitranja po portalima

Vijesti / Flash | 16. 01. 2014. u 22:40 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''I prosječno informatički pismenom čovjeku jasno da se radi o najjeftinijem i najsmješnijem falsifikatu", rekao jezastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Federalnom parlamentu i predsjednik Foruma mladih te stranke Kemal Beganović povodom objave dokumenta s instrukcijama SDP-a svom članu o djelovanju na internetu i društvenim mrežama.

"Autor falsifikata je koristio bespravno i protuzakonito logo SDP-a i memorandum prepravljen odranije slatih priopćenja iz Press centra SDP-a prema medijima u Bosni i Hercegovini", navodi Beganović i dodaje kako su same instrukcije gnusne i odvratne do te mjere da ih ne vrijedi ni komentirati.

Slobodna Bosna navodi kako su krivotvoreni memorandum SDP-a i navodne instrukcije kreirani 15. siječnja zašto postoje dokazi u sadržaju dokumenta i to osobe koja ima lažni Facebook profil na kojem je zloupotrijebljena fotografija poznate blogerice iz Zenice i lažnu e-mail adresu s koje je medijima poslan dokument.

"U tekstu koji je uz falsificirani dokument objavio Dnevni avaz se spominje moja malenkost, Kemal Beganović, kao autor teksta, te ovom prilikom najoštrije odbacujem svaku mogućnost da spomenuti falsifikat ima ikakve veze sa SDPBiH, Forumom mladih SDP-a i sa mnom lično", navodi Beganović.

Oštro je osudio ovakvu i slične gnusne zloupotrebe i podmetanje i dodao da „sadržaj ovog falsifikata puno govori o mentalnom sklopu, poljuljanom samopouzdanju i panici u kojoj se nalaze autori i naručitelji ovog jeftinog pamfleta“.

"Uzimajući u obzir da ovaj falsifikat podmeće gnusne neistine i promovira visok stupanj netolerancije on svakako ima i elemente ozbiljnog kaznenog djela. Sukladno tome i jasnoj zloupotrebi moga imena, kao i službenih znakova i memoranduma SDP-a, prinuđen sam radi zaštite integriteta vlastite ličnosti prijaviti ovaj slučaj istražnim policijskim organima, kao i nadležnom tužiteljstvu da u potpunosti ovaj slučaj izvedu načistac", naglasio je Beganović.

Podsjećamo, Dnevni avaz je danas objavio kako je Beganović dao svoje prijedloge kako na internetskim portalima krenuti u predizbornu kampanju.

Između ostalog, Avaz navodi kako su instrukcije ''od Komšića stvarati izdajnika građanske BiH'' te diskreditirati ''intelektualne i stučne kadrove Demokratske fronte''. kao i ''povezivati Fahrudina Radončića s raznim četničkim pokretima i srpskom mafijom''.

Među navodnim instrukcijama SDP-a navodi se i kako je potrebno stvarati percepciju da je ''SBB dio izvršne vlasti i da sudjeluje u raspodjeli javnih poduzeća'' kao i da je SDA ''glavni krivac za sadašnju socijalno-ekonomsku situaciju u BiH'' te da ''SDP nema nikakvog utjecaja na bilo kakve procese u javnim poduzećima i državnim agencijama i ministarstvima''.

U navodnim instrukcijama navodi se kako je predizborna kampanja uvelike krenula te kako će ''online propaganda, odnosno manipulacija sadržajem koji se postavlja na internet portale, odigrati krucijalnu ulogu na formiranje javnog mnijenja te percepcije javnoasti prema političkim subjektima''.

Instrukcije sadrže i savjete kako komentirati na pojedinim portalima, a među njima se navodi i portal Bljesak.info.

Avaz je, objavljujući preslik instrukcija, napisao kako ovo nije prvi put da se ''nesretni Kemo zapetljava u internetskim prepiskama i podvalama, jer su mediji već pisali o njegovoj blamaži sličnog tipa, kada je komentirao plaće federalnih zastupnika''.

''Uz to, SDP-ovi online primitivci prije nekoliko dana su sebi napravili skandal na FACE TV-u prilkom krivotvorenja rezultata glasanja u BH Telecomu, gdje direktori iz te stranke upravljaju tim segmentima telekoma'', navodi u svojem tekstu Avaz.

Centar za informiranje SDP-a BiH oštro je osudio Avazovu objavu navodeći ''da se evidentno radi o gruboj manipulaciji spletkaroša u maniru paraobavještajnih struktura''.

''Ono što se pokušava postići istovremeno je i vrlo opasno te podsjeća na udbaške metode kojima se unosila totalna pometnja među ljude i političke strukture dok je 'služba' ostvarivala svoje ciljeve'', naveo je SDP dodavši kako se ta stranka ''ne bavi drugim strankama i njihovim liderima, nego isključivo rješavanjem problema u društvu.''

Dokaz je ovo, da je predizborna kampanja, koja će možda biti prljavija nego sve do sada, uvelike počela.

Kopirati
Drag cursor here to close