Kosovo

Keljmendiju produžen pritvor do srpnja

Vijesti / Flash | 30. 04. 2014. u 13:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naseru Keljmendiju, protiv kojeg se provodi istraga za organizirani kriminal, ubojstvo i trgovinu drogom, danas je produžen sudski pritvor do 07. srpnja, priopćeno je iz Eulexa.

Kako se navodi u priopćenju, međunarodni sudac za prethodni postupak pri Osnovnom sudu u Prištini danas je odobrio zahtjev Eulexovog tužitelja iz Ureda specijalnog tužiteljstva Kosova (KSTK) za produženje sudskog pritvora Keljmendiju do 07. srpnja ove godine.

Keljmendi je uhićen u svibnju 2013. godine po nalogu međunarodnog tužitelja iz KSTK-a, koji je i pokrenuo istragu u tom predmetu, prenosi Tanjug.

Protiv optuženog se provodi istraga za organizirani kriminal, ubojstvo i trgovinu drogom, a to su ista kaznena djela za koja su protiv njega vodili istragu državni organi u Bosni i Hercegovini.

Sudac za prethodni postupak utvrdio je da je ustanovljen uvjerljiv i osnovan razlog da postoji opasnost od nasilja, čime se opravdava izvanredno produženje sudskog pritvora za još dva mjeseca. Strane imaju pravo žalbe na tu odluku.

Kopirati
Drag cursor here to close