Nedopustiva primjena sile

KCUS: Tužba protiv roditelja koji je pištoljem prijetio liječniku

Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) osuđuje napad na prof. dr. Edu Hasanbegovića koji se, kako se navodi u priopćenju za javnost, dogodio 12. studenog u prostorijama Pedijatrijske klinike.
Vijesti / Flash | 13. 11. 2019. u 11:55 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) osuđuje napad na prof. dr. Edu Hasanbegovića koji se, kako se navodi u priopćenju za javnost, dogodio 12. studenog u prostorijama Pedijatrijske klinike.

Naglašavaju kako prof. dr. Edo Hasanbegović, kao i svi uposlenici Pedijatrijske klinike i KCUS, odgovorno, profesionalno i moralno obavlja svoj posao, u najboljem interesu bolesnika. Ističu kako ''ni u jednom momentu nitko od uposlenika KCUS-a nije odbio pružiti zdravstvenu uslugu pacijentu, a Pedijatrijska klinika KCUS-a poznata je po izvrsnosti usluga koje pruža''.

''Javnost mora biti informirana da lijekovi za pacijenticu N.S., kćerku napadača Denisa Smajlovića spadaju u nadležnost FZZO kao i nabavka svih tuberkulostatika i citostatika. KCUS nema odgovornost za nedostatak takvih lijekova. Nedopustiva je primjena verbalne ili fizičke sile, pogotovo je nedopustivo prijetiti upotrebom vatrenog oružja u bolnici ugrožavajući pri tome liječnike i osoblje, kao i ostale bolesnike i posjetitelje'', ističe se.

Svi uposlenici KCUS-a, nakon saznanja o po život opasnoj situaciji koju su doživjeli njihove kolege, opravdano propituju vlastitu sigurnost pri pružanju zdravstvene zaštite pacijentima i osjećaju emocionalne posljedice koje ne mogu i ne smiju biti sastavni dio njihovog ionako emocionalno zahtjevnog i stresnog posla.

''Liječnici i osoblje KCUS-a nakon tog događaja strahuju za vlastite živote, te je ozbiljno narušena radna atmosfera. Stoga ćemo stupiti u dvosatni štrajk upozorenja, kako bismo digli glas protiv hajke koja se kontinuirano provodi protiv liječnika KCUS-a. Upozoravamo huškače, ma tko da su oni, da KCUS nije mjesto za stjecanje političkih poena ili osobne koristi, te da ćemo se ozbiljno i zakonski obračunati s onima koji udaraju na naše dostojanstvo i profesionalni integritet'', navodi se u priopćenju.

Naglašavaju kako će podnijeti tužbu protiv osobe koje je prijetila upotrebom vatrenog oružja liječniku i osoblju.

''KCUS nije mjesto primjene bilo koje vrste sile, niti ćemo dozvoliti da se prijeti našim uposlenicima na bilo koji način. Nezadovoljstvo našim uslugama, u bilo kojem segmentu, može se izraziti pismenim putem, prema Komisiji za žalbe i pohvale KCUS-a, ali i prema Ljekarskoj komori FBiH. Civiliziran način ponašanja jedini je, koji se tolerira u najvećoj i najstarijoj zdravstvenoj ustanovi, kroz koju dnevno prođe i do 15.000 pacijenata'', naglašava se u priopćenju KCUS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close