Republika Srpska

Kažnjene 73 osobe zbog nenošenja maski i rukavica

Tri osobe se nisu pridržavale mjera fizičke distance na javnim površinama, podaci su Ministarstva unuarnjih poslova RS-a (MUPRS) za protekla 24 sata.
Vijesti / Flash | 02. 05. 2020. u 09:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj evidentirano je 76 osoba koje su prekršile Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Od toga broja, 73 prekršaja počinile su osobe koje nisu koristile osobnu zaštitnu opremu.

Tri osobe se nisu pridržavale mjera fizičke distance na javnim površinama, podaci su Ministarstva unuarnjih poslova RS-a (MUPRS) za protekla 24 sata.

Iz policije su najavili intenzivne kontrole u narednom periodu i pozvali građane da poštuju preventivne mjere i nose zaštitnu masku i rukavice te poštuju socijalnu distancu.

Novčanom kaznom od 100 do 300 KM kaznit će se osobe u RS-u, ako ne poštuju izvanredne mjere kojima je naloženo korištenje osobne zaštitne opreme, pridržavanje fizičke distance ili drugih izvanrednih mjera na javnim i radnim mjestima čiji je cilj sprečavanje ili suzbijanje zaraznih bolesti.

To je definirano Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koju je nedavno donijela predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

U skladu s nadležnostima iz ove uredbe, propisane mjere kazne mogu izricati, osim nadležnih inspektora i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, kao i Komunalna policija RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close