Opasno

Kaznena prijava protiv SKB Mostar i odgovornih zbog deponiranja otpada

U video snimci koja je dostupna na internetu, vidljivo je da na visokim temperaturama, u potpuno otvorenom metalnom kontejneru, stoje nagomilane krvave gaze, ostaci infuzija i lijekova, kese s urinom....
Vijesti / Flash | 26. 06. 2019. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje “Eko akcija” podnijelo je kaznenu prijavu protiv Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i odgovornih osoba, kao i protiv nepoznatih osoba koje su prevezle i deponirale otpad te pokrila zemljom na javnom dobru.

Kraznena prijava je podnesena Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a.

U prijavi je navedeno da su navedeni suprotno propisima o odlaganju medicinskog, infektivnog i drugih vrsta otpada pod posebnim režimom upravljanja 25.6.2019.godine, kao i u dane koji su prethodili, na otvorenom prostoru parkinga pored bolničke zgrade, nezaštićenom od životinja i ljudi, kao i od utjecaja visokih temperatura, protuzakonito odlagali, skladištili i sakupljali medicinski i infektivni, zajedno sa komunalnim otpadom.

Time su kako navode, ugrozili zdravlje ljudi i  životinja te ugrozili kvalitetu zraka, ali i doveli do potencijalnog širenja zaraznih oboljenja izlaganjem otpada pticama, i svim drugim životinjama.

Kao dokaz poslali su video snimku koja je dostupna na društvenoj mreži Facebook, a koja dokazuje njihove navode.

 

Podsjećamo, aktivisti su u utorak objavili kako je medicinski otpad, koji je danima bio odlagan u krugu Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar, u utorak u jutarnjim satima, odložen u južnom dijelu Mostara. Naime, po riječima aktivista Fuada Hujdura, otpad je smješten na privatni posjed uz Neretvu na putu prema Aluminiju.

Kopirati
Drag cursor here to close