Dogovoreno

Katar ukida vize za građane BiH

Osobe s putovnicom Bosne i Hercegovine moći će putovati u Katar bez vize.
Vijesti / Flash | 13. 11. 2019. u 12:35 Anadolija
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državljanima Bosne i Hercegovine bit će ukinute vize prilikom putovanja u Katar, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića s premijerom Katara Abdullahom bin Nasser bin Khalifa al Thanijem, održanom u Dohi.

S premijerom Al Thanijem, koji je ujedno i ministar unutarnjih poslova Katara, razgovarano je i o unaprijeđenju suradnje u oblasti sigurnosti. Dogovoreno je da se na osnovu postojećeg Sporazuma o policijskoj suradnji ti odnosi ubuduće intenziviraju.

Posebno je naglašena potreba razmjene iskustava, koje će se realizirati kroz zajedničke obuke policijskih službenika BiH i Katara. S obzirom da je Katar domaćin Svjestkog prvenstva u nogometu 2022. godine, dogovoreno je sudjelovanje policijskih službenika iz BiH u sigurnosnim pripremama ovog događaja i prijenos iskustava u organizaciji i osiguranju velikih sportskih i drugih događaja.

U izaslanstvu BiH, pored ministra Mektića bili su i direktori SIPA-e i OSA-e Perica Stanić i Osman Mehmedagić, a sastanku je nazočio i savjetnik emira Katara za nacionalnu sigurnost Mohammed bin Ahmed al-Misnad.

Kopirati
Drag cursor here to close