Slijedi evanđelje

Kardinal pomaže transseksualnim prostitutkama

"Mi slijedimo evanđelje, ovo bi i Isus uradio", rekao je Krajewski, jedan od najmlađih kardinala na svijetu, zadužen za vatikanske dobrotvorne organizacije.
Vijesti / Flash | 01. 05. 2020. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kardinal poznat kao "Papin Robin Hood" osigurao je novac za hranu za grupu transeksualnih prostitutki koje su ostale bez posla.

"Mi slijedimo evanđelje, ovo bi i Isus uradio", rekao je Krajewski, jedan od najmlađih kardinala na svijetu, zadužen za vatikanske dobrotvorne organizacije.

Kada su zbog mjera izolacije zbog korone ostali bez posla, grupa transeksualnih prostitutki obratila se lokalnom katoličkom svećeniku za pomoć u kupovini hrane, piše Reuters.

Pošto su resursi njegove župe već bili potrošeni, svećenik se obratio kardinalu Krajevskom, poznatom kao "Papin Robin Hood", koji vodi vatikanske dobrotvorne organizacije, a on je osigurao traženi novac.

"Ne razumijem zašto je to privuklo toliko pažnje. Ovo je uobičajen posao za Crkvu, to je normalno", rekao je kardinal Konrad Krajewski.

Krajewski, čija je formalna titula "papski almoner", odnosno distributer milostinje, rekao je da transeksualci najvjerojatnije nemaju dokumenta, što im otežava traženje pomoći od talijanske državne službe za zaštitu.

"Stvarno su u nevolji, a putovnice su im najvjerovatnije oduzeli mafijaški svodnici koji ih kontroliraju. Mi slijedimo evađelje, ovo bi i Isus uradio", rekao je Krajewski, jedan od najmlađih kardinala na svijetu.

Otkako ga je papa Franjo postavio u vatikansku dobrotvornu organizaciju 2013. godine, Krajewski je postao poznat po tome što u jednostavoj redovničkoj odjeći raznosi hranu gradskim beskućnicima u bijelom kombiju.

Otvorio je i skloništa u blizini Vatikana gdje beskućnici mogu da se okupaju, ošišaju, obriju i dobivaju medicinsku njegu.

Kopirati
Drag cursor here to close