Dom naroda

Karamatićevo krzno ipak na čekanju

Vijesti / Flash | 16. 06. 2016. u 14:06 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojili su danas na sjednici po hitnom postupku Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti koji je jučer usvojio i Zastupnički dom.

Taj zakon bilo je potrebno donijeti da bi se harmonizirao sustav sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma u skladu s preporukama FATF-a (Radna grupa za financijske mjere protiv pranja novca) te preporukama MONEYVAL-a (Odbor eksperata Vijeća Europe za evaluaciju borbe protiv pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti).

Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja u drugom čitanju koji je predložio izaslanik Mario Karamatić (HSS) je odbijen, a drugi krug glasanja sačekat će narednu sjednicu Doma.

Jednoglasno je podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u cestovnom prijevozu u prvom čitanju koji je predložilo Vijeće ministara BiH, a prihvaćen je i Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2015. godini.

Tijekom rasprave o Informaciji o radu Tužiteljstva BiH u prošloj godini, koja u konačnici nije primljena k znanju, istaknuto je da negativne stvari vezane za ovu instituciju zamagle dobre procese koji budu pokrenuti i okončani.

Izaslanici su razmatrali i trenutno stanje procesa europskih integracija BiH, te su ponovili da europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu.

Time je završena sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a od sutra će predsjedavanje tim domom u narednih osam mjeseci preuzeti dosadašnji dopredsjedavajući Safet Softić (Stranka demokratske akcije - SDA).

Kopirati
Drag cursor here to close