U svojstvu svjedoka

Kaplan saslušan u SIPA-i: Podnio sam prijavu protiv Boškovića i HDZ-a

Vijesti / Flash | 17. 02. 2017. u 14:26 Z.D.
Kopirati

Salmir Kaplan, bivši kandidat za načelnika Općine Stolac na prekinutim izborima 2. listopada prošle godine, danas je u svojstvu svjedoka saslušan u SIPA-i.

"Saslušan sam jer sam podnio kaznenu prijavu protiv članova HDZ-a iz Stoca i dao materijalne dokaze. Sada njih saslušavaju u svojstvu osumnjičenih, načelnika Općine Stolac i predsjednika Izbornog povjerenstva", rekao je Kaplan za N1.

"Danas imam jedan poziv. Postoji SIPA i Tužiteljstvo BiH. Možda to promijeni neke stvari, jer izgleda da se netko odlučio baviti pravim lopovima koji rade pravu krađu. Nije svatko kao Tužiteljstvo HNŽ i MUP HNŽ", rekao je Kaplan.

Kaplan je, između ostalog, jutros kazao da je Inicijativa za Stolac podnijela mnogo kaznenih prijava sa dokazima, ali da Tužiteljstvo HNŽ to ne želi obraditi.

"Kada dođe do toga da se podnese kaznena prijava protiv ljude koji glasaju za drugu osobu, za šta je zapriječena kazna zatvora do tri godine zatvora i imamo 10 svjedoka oni kažu: "Ne možemo mi riječ na riječ", a 25 osoba iz Inicijative za Stolac je optuženo za riječ na riječ. Tužiteljstvo HNŽ je produžena ruka HDZ-a, to je sumrak pravne države", izjavio je Kaplan za N1.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.