Treba stati u kraj

Kaplan optužio HDZ: Ovo je politička optužnica, politička presuda

"Nekome tko predvodi tu borbu sad treba srezati krila i onesposobit za dalju borbu, ali ne znaju na ovaj način da ćemo se samo još više boriti i još više biti ustrajni u tome da stanemo tim pojavama i stvarima u kraj'', kazao je.
Vijesti / Flash | 10. 01. 2020. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Salmir Kaplan komentirao je za N1 prvostupanjsku presudu kojom je osuđen na dvije godine zatvora zbog prekidanja izbornog procesa u Stocu 2016. godine.

"Ovo je politička optužnica, politička presuda. Ovo sve vodi HDZ. Žele da se osiguraju za naredne izbore jer znaju da njihova vlast ovisi od izborne krađe, izborne prevare", rekao je Kaplan te dodao:

"Nekome tko predvodi tu borbu sad treba srezati krila i onesposobit za dalju borbu, ali ne znaju na ovaj način da ćemo se samo još više boriti i još više biti ustrajni u tome da stanemo tim pojavama i stvarima u kraj."

Na ovakvu presudu, uložio je žalbu: "Drugostupanjskom ovo teško može ostati. Čak i za naše standarde ovo je previše, previsoka kazna. Mislim da ne postoji nigdje na svijetu sud koji može potvrditi ovakvu presudu."

Govoreći o suđenju i pravičnosti presude kazao je:

"Jedna je stvar što oni ne vjeruju meni, vjeruju nekom svjedoku, ali sad - čovjek oštećeni dođe i kaže kako je nešto nastalo, a oni u ovoj presudi kažu sve kontra od onoga što je on ispričao. To su kontradiktornosti nevjerojatne."

Osim njega, nepravomoćno osuđeni su i Demir Mahmutčehajić i Ahmet Ljubović na godinu i četiri mjeseca, odnosno Ljubović na deset mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close