Neovisni odbor PSBiH

Obavili intervjue s kandidatima za direktora SIPA-e i prekinuli sjednicu

U Neovisnom odboru tvrde da ne krše zakon ni svjesno ni nesvjesno, te da će nastaviti sjednicu čim obiju odgovore.
Vijesti / Flash | 21. 10. 2019. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neovisni odbor PSBiH je obavio intervjue s kandidatima za direktora SIPA-e, nakon kojih je sjednica prekinuta. Nastavit će se nakon što dobiju odgovore i provjere neke činjenice u ovom postupku.

“Neovisni odbor će provjeriti je li netko od četiri kandidata ispunjava uvjete za mirovinu jer je bilo takvih informacija. Dokumentacija je kompletna što se kandidata tiče. A u petak su primili predstavku da netko ispunjava uvjete a da je Neovisni odbor to namjerno previdio. Zato će to provjeriti i nakon toga ustvrditi rang listu”, izjavio zamjenik predsjednice Neovisnog odbora Parlamenta BiH  Enes Obralija, prenosi BHRT.

U Neovisnom odboru tvrde da ne krše zakon ni svjesno ni nesvjesno, te da će nastaviti sjednicu čim obiju odgovore.

Programe su izložili Perica Stanić, aktualni direktor Agencije, Darko Ćulum, direktor Policije RS, kao i Žarko Laketa i Goran Zubac, koji je razriješen pozicije direktora SIPA-e.

Nakon što Neovisni odbor obavi razgovor s kandidatima, sačinit će rang listu i uputiti je ministru sigurnosti u tehničkom mandatu, Draganu Mektiću. Ministar može izabrati bilo kog kandidata s rang liste, bez obzira na rangiranje. Dužan je svoj prijedlog dostaviti Vijeću ministara BiH u roku od 15 dana. Zatim bi trebalo da uslijedi imenovanje direktora.

Vijeće ministara također može odbiti prijedlog ministra sigurnosti, to bi značilo da procedura ide ispočetka.

Kopirati
Drag cursor here to close