Problemi na Kosovu

Kamenovan autobus sa Srbima; Vučić: Kamenovanje su spremali meni!

Vijesti / Flash | 29. 03. 2017. u 16:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje" kamenovali su jutros konvoj autobusa kojima su Srbi iz Kosovskog Pomoravlja krenuli na predizborni miting Srpske napredne stranke (SNS) u Leposaviću.

Tridesetak autobusa, u kojima su bili stanovnici Kosovske Kamenice, Gnjilana, Novog Brda i Kosovske Vitine, kamenovani su u mjestu Labljane, na putu Gnjilane-Gračanica.

"Konvoj je zaustavljen pošto su radikalni Albanci blokirali put", rekao je Srni načelnik općine Novo Brdo Svetislav Ivanović.

On je dodao da je policija intervenirala i da je organizatorima savjetovala da konvoj preusmjere cestovnim smjerom Gnjilane-Uroševac-Priština-Leposavić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Albanci kamenovanjem autobusa sa Srbima na Kosovu i Metohiji očigledno spremali njemu doček, te zahvalio EU za reagiranje.

"Neka oni rade svoj posao. Meni je važno da su ljudi u cijelom svijetu vidjeli što su oni uradili", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu, povodom zaustavljanja i kamenovanja autobusa sa Srbima.

Navodeći da je vidio izjavu Maje Kocijančič, glasnogovornice visokog predstavnika EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini, Vučić je rekao da je Bruxelles "lijepo reagovao".

"Maja Kocijančič je prenela ono što misli Federica Mogherini. U redu je. Hvala im na tome. Lijepo su reagirali", rekao je Vučić.

On se ispričao Srbima na Kosovu i Metohiji što im se danas nije mogao obratiti, ali je dodao da oni znaju tko o njima brine i tko će zaštititi njihove interese.

"A ovi neka rade svoj posao. Kako su mi ono prezime napisali, nešto - 'Vukikit'. Nešto čudno, nisam ono vidio nikad. Neka čudna tamo politika albanska, jedva sam prepoznao vlastito prezime. Nisam znao da sam toliko popularan. Hvala im na tome", kaže Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close