Sretan rođendan

Kakva godišnjica: Obilježavamo 10 godina od uvođenja bezviznog režima

Organizira se obilježavanje uvođenja bezviznog režima za građane BiH
Vijesti / Flash | 15. 12. 2020. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo sigurnosti BiH i Europski pokret u BiH danas će u Sarajevu organizirati obilježavanje 10 godina od uvođenja bezviznog režima za građane BiH.

Na svečanosti u zgradi Parlamentarne skupštine BiH obratit će se ministri sigurnosti Selmo Cikotić i pravde Josip Grubeša, šef Delegacije EU u BiH Johan Sattler, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko i predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo.

Putem video-poruke obratit će se i komesar za proširenje i susjedsku politiku EU Oliver Varhelji i član Parlamenta EU Tanja Fajon.

Na svečanosti, čiji je početak zakazan za 12.00 sati, bit će dodijeljena priznanja institucijama, kolektivima i pojedincima, a za 13.00 sati predviđene su izjave za novinare, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara.

Uspostavljanje bezviznog režima prije 10 godina omogućilo je veću slobodu kretanja građanima BiH, lakši promet robe i brojne druge pogodnosti.

Taj čin je prije 10 godina simbolično obilježen prvim promotivnim letom bez viza za građane BiH u zemlje EU, u organizaciji Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara i Europskog pokreta u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close