Događaji u Mostaru

Kako udara ljevica: Bajrović objavio rat u BiH

Vijesti / Flash | 12. 02. 2017. u 13:58 D.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje ''ustaško i neonacističko orgijanje jučer u Mostaru, povodom obilježavanja Dana oslobođenja grada 1945. godine''

''To da su ideološki nasljednici ustaških zločinaca danas u stanju slobodno napadati antifašiste najviše govori o stanju demokratije u Bosni i Hercegovini. Neke ideje nemaju i ne smiju imati pravo građanstva, naročito nakon Jasenovca i Jadovna'', ističe se u priopćenju GS-a.

''Mi u GS-u želimo još jednom podvući da vrijednosti zločinačke Nezavisne Države Hrvatske danas žive u dijelovima Bosne i Hercegovine gdje vlast ima Hrvatska demokratska zajednica.

Danas su pripadnici ustaške vojske iz Drugog svjetskog rata u stanju slobodno se organizirati u općinama i županijama gdje je HDZ vlast, a politika vlasti prema onima koji su malobrojniji je brutalna represija, a stav prema matematičkoj većini građana aparthejd po uzoru na onaj južnoafrički. Peter Botha je dobio dostojnog nasljednika u Draganu Čoviću.

GS: NDH danas živi tamo gdje vlast ima HDZ

U HDZ-ovim medijima Srbi, Romi i Židovi i danas imaju tretman kakav su imali u NDH, dok je status ''muslimanskog cvijeća'' rezerviran za političke partije iz Sarajeva koja 400.000 bošnjačkih glasova koriste za provođenje u djelo izbornih obećanja Dragana Čovića. Tišina HDZ-ovih koalicijskih partnera na ustaško divljanje u Mostaru pokazuje da članice vladajuće koalicije dijele i malo više od ljubavi prema Mustafi Busuladžiću, inače nacističkom kolaboracionisti i Hrvatu islamske vjere.

GS želi ovim putem izraziti zabrinutost da povampirenje ustaštva u BiH ima punu podršku službenog Zagreba koji ne krije teritorijalne aspiracije prema našoj zemlji. Ono što brine i više od toga je da to radi pod zastavom članstva u EU i NATO. Stoga mi u GS-u smatramo da je integracija BiH, prije svega u EU, bespredmetna, dok god jedna članica te asocijacije otvoreno radi na njenom komadanju i podjarmljivanju većine njenih građana.

Na koncu, mi iz GS-a želimo HDZ-u i njihovoj ustaškoj mladeži poručiti slijedeće: Ljevica je u ovoj zemlji uvijek pravila škole, nacionalisti logore. Mi smo pravili tvornice, vi masovne grobnice. Za 45 godine ''mračnog socijalizma'', u BiH su napravljene tisuće bogomolja, vi ste srušili svaku koju ste mogli. Još uvijek se vozite cestama koje su pravljene u antifašističkim radnim akcijama, liječite u bolnicama izgrađenim od socijalističkih samodoprinosa.

Naše vrijednosti su moralno superiorne u odnosu na vaše i ne postoje topovski udari koji to mogu promijeniti. Ljude ste ograđivali u bodljikave žice, ali nema te žice u koju ćete biti u stanju da ogradite ideju jednakosti, bratstva i solidarnosti na svakom koraku BiH.

I na kraju, svaki rat protiv te ideje ste izgubili: izgubili ste rat koji ste započeli 1941., pa 1993., i izgubit ćete i ovaj'', navodi se u reakciji Građanskog saveza.

Nermin Nikšić: Situacija je iscenirana, a huligani nahuškani

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je rekao kako često dolazi na ovo područje i kako tu inače nema problema. Prema njegovim riječima, situacija u gradu na Neretvi je “iscenirana”, a “grupa huligana je ciljano nahuškana kako bi se stvorile tenzije”.

''Ljudima kojima ovo smeta, oni se u stvari plaše mrtvih i uspomena jer znaju, ono što pokušavaju, da prekroje povijest, to nije moguće. Ja se samo nadam da će u ovom razdoblju pred nama biti duh BiH i da će ljudi biti u prilici da naprave državu u kojoj ćemo biti svi ravnopravni'', kazao je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close