Posjeta Čapljini i Livču

Jusić pohvalio angažman 4. pješadijske pukovnije

Vijesti / Flash | 27. 09. 2016. u 16:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić posjetio je danas Zapovjedništvo 4. pješadijske bojne OSBiH u vojarni ''Božan Šimović'' u Čapljini i Artiljerijski bataljun 4. pbr. u vojarni 'Miralem Jugo' u Livču kod Mostara, gdje je s najvišim predstavnicima Zapovjedništva i brigadnim generalom Ivicom Jerkićem, razgovarao o aktivnostima ovih jedinica OSBiH.

Istog dana, zamjenik ministra Jusić je održao sastanak s premijerom Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom.

Tijekom posjete Zapovjedništvu 4. pbr OS BiH u Čapljini, Jusić je razgovarao sa zapovjednikom pukovnije, generalom Tomom Kolendom, koji ga je upoznao s razmještajem, lokacijama, obuci, procesu pripreme jedinice za mirovne misije, kao i trenutnim aktivnostima ove jedinice.

Jusić je pohvalio angažman 4. pješadijske pukovnije, istaknuo značaj ove jedinice prije svega u procesu obuke i pripreme za sudjelovanje u mirovnim misijama i podržao sve aktivnosti koje unapređuju suradnju s civilnim institucijama vlasti.

U pratnji generala Ivice Jerkića i Tome Kolende, te predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Edina Mušića i predsjednika Skupštine HNK Šerifa Špage, zamjenik Jusić sa suradnicima je obišao i pripadnike Artiljerijske pukovnije 4.pbr. u vojarni 'Miralem Jugo' u Livču.

Jusić je sa suradnicima posjetio i Vladu HNŽ, gdje je s premijerom Hercegovačko-neretvanskke županije Nevenkom Hercegom razgovarao o aktivnostima Ministarstva obrane BiH na putu k euroatlantskim integracijama, civilno-vojnoj suradnji i mogućnostima suradnje u narednom razdoblju.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Vlade HNŽ s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH, prije svega za vrijeme kriznih situacija u vrijeme poplava i požara, a istaknuti su i prioriteti ove suradnje u narednom razdoblju.

''Oružane snage BiH će dati puni doprinos euroatlantskim integracijama BiH istovremeno radeći na demokratskoj i institucionalnoj reformi obrambenog i sigurnosnog sustava po uzoru na razvijene europske zemlje'', rekao je Jusić, dodavši kako će Ministarstvo nastaviti s izgradnjom kapaciteta i sposobnosti za nastavak dobre suradnje s civilnim strukturama vlasti u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close