Posjeta Sankt Peterburgu

Juncker: Ne treba očekivati "promjene" u pogledu sankcija Rusiji

Vijesti / Flash | 01. 06. 2016. u 06:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker upozorio je da ne treba očekivati "promjene" u pogledu sankcija Europske unije Rusiji.

"Moja posjeta Sankt Peterburgu koji ima više ekonomsku nego političku dimenziju, neće biti prilika da Europska unija najavi bilo kakvu promjenu stajališta prema Rusiji", rekao je jučer na susretu s francuskim novinarima u Parizu, prenosi Hina.

"Neću promijeniti opću ocjenu EU-a o postupcima gospodina (Vladimira Putina), ruskog predsjednika'', istaknuo je Juncker u kontekstu njegove posjete Sankt Peterburgu, koja je predviđena u lipnju.

Podsjetio je da je više puta vidio Putina i rekao mu da će sankcije "ostati ovakve sve dok se ugovor iz Minska (o miru u Ukrajini) ne provede u djelo".

Predsjednik Komisije je primijetio da je najava njegove posjete "unijela pomutnju u nekim zemljama članicama" EU-a, ocijenivši ipak da ona "nije opravdana".

Jean-Claude Juncker će 16. lipnja sudjelovati na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu. Predsjednik Komisije se tom prilikom treba sastati s Vladimirom Putinom, najavio je u ponedjeljak glasnogovornik Europske komisije, što se, smatra, ne kosi s budućom odlukom o produženju sankcija.

Rusija je od 2014. pod režimom sankcija EU-a i Sjedinjenih Država zbog ukrajinskog sukoba. EU će krajem lipnja odlučiti o eventualnom produženju tih sankcija.

Kopirati
Drag cursor here to close