Putinov intervju za NTV

Jugoslavija je nezakonito bombardirana, Zapad se oglušio na stavove Moskve

Vijesti / Flash | 04. 12. 2016. u 18:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapad je često ostajao gluh na stav Moskve o rješavanju vojnih sukoba, na primjer tijekom nezakonitog bombardiranja Jugoslavije od strane NATO 1999. i vojnih operacija Sjevernoatlantskog saveza u Bosni i Hercegovini 1995. godine, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu televiziji NTV.

Kako prenosi Tanjug, Putni je ocijenio da su pokušaji unipolarnog svijeta propali.

Poštivanje međunarodnog prava

''Slušali su samo snažne glasove… Situacija se mijenjala. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribjegavaju poštivanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svijetu uspostavlja'', dodao je ruski predsjednik.

Prema njegovim riječima, Rusija je uvijek shvaćala da bi, iako štiti vlastite nacionalne interese, trebala poštivati i interese drugih.

Slušanje glasnih glasova

''Tako ćemo razvijati odnose sa svim našim partnerima'', uvjerava Putin primjećujući da u suvremenom svijetu ljudi “slušaju one čiji je glas dovoljno glasan da se može čuti”.

Osvrnuvši se na novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, ruski predsjednik ga je opisao kao “pametnog čovjeka” koji će, uvjeren je, biti vrlo odgovoran na novoj poziciji.

''Trump je uspješan u biznisu, što pokazuje da je pametan čovjek, a kao takav će ubrzo realizirati i drugi nivo odgovornosti'', zaključio je Putin.

Kopirati
Drag cursor here to close