Pitali smo i čekamo

Još vam šute: Cijepljenje preko reda i skakanje preko granice

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije i županijskog Zavoda za javno zdravstvo još uvijek šute.
Vijesti / Flash | 12. 04. 2021. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije i županijski Zavod za javno zdravstvo ne smatraju bitnim odgovoriti javnosti od kud vozilo inspekcije u Makarskoj i kako to da su se članovi Kriznog stožera cijepili preko reda.

Naime, još uvijek čekamo da se spomenuto ministarstvo očituje na naš upit o tome kako je i kojim povodom službeno vozilo inspekcije Ministarstva građenja i prostornog uređenja HNŽ-a boravilo u Makarskoj.

Prvotno nam je rečeno kako je ministar Suad Hasandedić zatražio očitovanje zaposlenika te da se čeka da ''parafira odgovor''. No, prošlo je tjedan dana, a ministarstvo šuti. Navodno, provodi se istraga.

S druge strane, djelatnica Ministarstva zdravstva HNŽ-a, odnosno savjetnica ministra Gorana Opsenice, priznala je da su se članovi stožera cijepili.

No, ranije nam je glasnogovornik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi Pero Pavlović nam kazao kako su članovi Kriznog stožera u istom položaju kao i ostali građani.

"Članovi kriznog stožera Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi su u istom položaju kao i ostali građani u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Na njih se primjenjuje lista prioriteta kao i za sve ostale, pa ako je netko od članova kriznog stožera djelatnik zdravstvene ustanove, onda će u skladu s utvrđenom listom prioritetu biti i cijepljen'', kazao je Pavlović.

Savjetnica je rekla da su se cijepili ''preko Zavoda za javno zdravstvo''. U tom zavodu, unatoč više pokušaja, nismo dobili odgovor po kojem je naputku cijepljen stožer ako sam stožer tvrdi da su u rangu ostalih građana i da nisu prioritet.

Ovo, naravno, nije prvi put da se dužnosnici koji su na proračunu oglašuju o upite medija i javnost koja ih plaća ostavlja bez odgovora. Jer, dok su im puna usta da nam treba biti svima isto, nekima je ''istije'' i još sakriveno iza šutnje jer ''istiji'' misle da ne moraju odgovarati ni za što.

Kopirati
Drag cursor here to close