Inspekcija o Jablanici

Još u 2017. utvrđeno da tvrtka koja čisti ceste nema uvjete za taj posao

Federalni prometni inspektori još u 2017. godini utvrdili da gospodarski subjekt iz Jablanice koji se bavi održavanjem cesta nije ispunjavao šest uvjeta za dobivanje licence za taj posao.
Vijesti / Flash | 23. 01. 2019. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava za inspekcijske poslove od jutros radi na utvrđivanju razloga prometnog kolapsa na magistralnoj cesti M-17, u mjestu Donja Jablanica.

Federalni prometni inspektori su prisustvovali sastanku nadležnih institucija u Direkciji za ceste Federacije BiH, a dodatne informacije će javnosti biti poznate po okončanju inspekcijskih aktivnosti i utvrđivanja činjeničnog stanja i odgovornosti za prometni kolaps.

Kako se podsjeća u priopćenju iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, federalni prometni inspektori još u 2017. godini utvrdili da gospodarski subjekt iz Jablanice koji se bavi održavanjem cesta nije ispunjavao šest uvjeta za dobivanje licence za taj posao.

Inspektori su nadzor vršili u smislu provjere uvjeta za posjedovanje Licence A+ od gospodarskog subjekta koji ima javno ovlaštenje za održavanje cesta i autoputova, po Pravilniku o licenciranju izvođača radova redovnog održavanja cesta.

Ovaj gospodarski subjekt, između ostaloga, nije posjedovao adekvatne ljudske i mehaničke resurse za obavljanje poslova održavanja putova, o čemu je 23. listopada 2017. godine informirano i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, priopćeno je danas.

Prema informacijama iz JP Cesta Federacije tvrtka Putevi d.d. Mostar koju je kupilo Jablaničko poduzeće Babić d.o.o. zadužena je za održavanje ovog dijela magistralne ceste M-17.

Ugovor je zaključen 2014. godine a produžen je odlukom Vlade FBiH, iako je istekao u kolovozu prošle godine.

Iz ove tvrtke do zaključenja teksta nismo uspjeli dobiti informacije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close