Pošiljka iz Srbije

Još se uvijek traži pošiljatelj metka 's porukom' za Parlament BiH

Iako je SIPA odmah po dojavi izuzela ovu kuvertu, za sada nije utvrđeno tko ju je poslao. Ista koverta upućena je i na adresu Islamske zajednice u Sandžaku.
Vijesti / Flash | 09. 02. 2020. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) još utvrđuju tko je početkom studenog prošle godine iz mjesta Orašac u Srbiji poslao na adresu Parlamenta BiH kuvertu u kojoj se nalazio metak od 7,65 milimetara, zamotan u jedan tufer.

Mrtvačka glava

U kuverti je bila i napisana poruka: "S vjerom u Boga, sloboda ili smrt“, i u njoj se nalazila fotografija mrtvačke glave sa dva križa. Riječ je o simbolu koji koriste članovi Ravnogorskog pokreta, ali i navijači Partizana iz Beograda.

Ovaj simbol, s mrtvačkim glavama, koristili su i četnici, predvođeni svojim zloglasnim vojvodom Dražom Mihailovićem.

Radi se o zastavama s lubanjom i dvije butne kosti ispod nje. Natpis "Sloboda ili smrt" i "S vjerom u Boga, za kralja i otadžbinu" ustvari je četnički bajrak, koji su pripadnici ovog pokreta koristili u borbama, pretežno u Sandžaku, BiH i na Kosovu, prenosi Avaz.

Iako je SIPA odmah po dojavi izuzela ovu kuvertu, za sada nije utvrđeno tko ju je poslao. Ista koverta upućena je i na adresu Islamske zajednice u Sandžaku.

Iako je na kuverti poštanska markica s datumom 30. listopada 2019. godine, na kojoj je, indikativno, slika Gavrila Principa, na prvoj strani napisano je ime pošiljatelja i mjesto Orašac (Šumadija). Ime pošiljatelja na koverti je Đorđe Petrović, što je asocijacija na Đorđa Karađorđa Petrovića (Crni Đorđe). On je bio vođa Prvog srpskog ustanka protiv Osmanskog carstva i osnivač dinastije Karađorđević.

Nema rezultata

Iako je kao adresa primatelja naveden Parlament BiH, Trg BiH 1, na kuverti nije naznačeno kome je točno trebala stići u ruke i šta je motiv, prenosi Avaz.

U istragu su se uključile i policijske snage Srbije, ali za sada bez rezultata. Prema informacijama "Avaza", kuvertu je krajem listopada iz jedne pošte u Beogradu poslala muška osoba. Postoji i snimka ulaska, ali nije dala željene rezultate.

Kopirati
Drag cursor here to close