A životi se gube

Još prije četiri mjeseca tražili su se radari na M-17

Vijesti / Flash | 13. 03. 2017. u 08:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije više od četiri mjeseca, na 21. sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, zastupnik SBB-a, Osman Macić uputio je inicijativu Vladi i MUP-u HNŽ za postavljanje nekoliko stacionarnih radara na magistralnoj cesti M-17, a na prijedlog Foruma mladih OO SBB Konjic.

Kako je priopćeno je danas iz Županijskog odbora SBB-a HNŽ-a, prema toj inicijativi stacionarni radari bi se postavili na nekoliko lokacija na području općine Konjic, i to u naseljima Kolonija, Čelebići, Orahovica i Podorašac.

Na području Jablanice u mjestu Ostrožac i na području Mostara u naselju Vrapčići.

Naime, od pokretanja inicijative zastupnika Macića pa do danas, prošlo je više od četiri mjeseca. Vlada i nadležno ministarstvo nisu ništa uradili po tom pitanju. Nažalost, svakim danom se na tim dionicama ispisuju crne statistike u policijskim izvještajima. Sve je više prometnih nesreća, mnogo nevinih žrtava, a sve iz razloga neprilagođene brzine, prenosi Avaz.

''Samo u posljednjih sedam dana, na pomenutim dionicama, dogodilo se nekoliko težih prometnih nesreća. Jedna od tih je u mjestu Orahovica kod Konjica, gdje je život izgubio jedan Konjičanin, iza kojeg su ostali slijepa supruga i troje maloljetne djece'', priopćeno je iz županijskog odbora SBB-a, koji je najavio stavljanje ove inicijative kao jednu od točaka dnevnog reda na sljedećoj sjednici Skupštine HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close