Banja Luka

Dijete i mlađa osoba: Još dvoje oboljelih od korona virusa u BiH

Riječ je o jednom djetetu i jednoj osobi mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa jučer potvrđenim slučajem muškarca i njegove supruge, a koji su imali bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Sloveniji.
Vijesti / Flash | 13. 03. 2020. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj od virusa korona oboljele su još dvije osobe, priopćilo je Ministarstvo zdravlja Srpske.

Riječ je o jednom djetetu i jednoj osobi mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa jučer potvrđenim slučajem muškarca i njegove supruge, a koji su imali bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Sloveniji. Oni se osjećaju dobro, nalaze se u kućnoj izolaciji, a liječnici Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Banja Luka će pratiti njihovo zdravstveno stanje. Trenutno je novim virusom korona zaraženo deset osoba u Republici Srpskoj.

Dvije osobe se nalaze na Klinici za infektivne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srspke, a osam osoba se nalazi u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osjećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 488 osoba, koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom (SARS-CoV-2) , a nadzor je završen kod 132 osobe. Svi putnici koji dolaze iz područja gdje su registrirani slučajevi pojave novog virusa korona moraju da se unutar 14 dana od dolaska u Republiku Srpsku telefonski jave nadležnom domu zdravlja.

Putnici koji nemaju svog porodičnog doktora u Republici Srpskoj potrebno da se telefonom jave Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske. Za sve informacije u vezi sa ovim pitanjima otvorena je besplatna telefonska linija 0800 50 555.

Kopirati
Drag cursor here to close