Predloženo

Jednomjesečni pritvor za profesora iz Tuzle

Postoji osnovana sumnja de je Isabegović 16. siječnja oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti, došao u školu noseći čekić-macolu,odvijač i metalni šiljak...
Vijesti / Flash | 18. 01. 2019. u 12:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Fuada Isabegovića (50), profesora Engleskog jezika u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli,  zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela pokušaja ubojstva. 

Postoji osnovana sumnja de je Isabegović 16. siječnja oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti,  došao u školu noseći čekić-macolu,odvijač i metalni šiljak, ušao u ured direktorice škole, fizički je napao i zadao joj  nekoliko udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne ozljede sa prelomom lobanje. 

Kada je u ured ušla jedna zaposlenica i u strahu odmah napustila prostoriju, krenuo je za njom te u hodniku škole sreo pedagogicu, fizički je nasrnuo i na nju, zadao joj više udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne ozljede sa prelomom tjemene kosti. 

Potom je pokušao udarcima čekićem na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije ali su ga dva zaposlenika škole uspjela savladati i prinuditi da prekine sa napadom. 

Pripadnici OKP-a PU Tuzla su ga odmah nakon toga lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva. 

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, priopćeno  je iz Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona. 

Kopirati
Drag cursor here to close