Predloženo

Jednomjesečni pritvor za profesora iz Tuzle

Postoji osnovana sumnja de je Isabegović 16. siječnja oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti, došao u školu noseći čekić-macolu,odvijač i metalni šiljak...
Vijesti / Flash | 18. 01. 2019. u 12:34 Fena
Kopirati

Postupajući tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Fuada Isabegovića (50), profesora Engleskog jezika u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli,  zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela pokušaja ubojstva. 

Postoji osnovana sumnja de je Isabegović 16. siječnja oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti,  došao u školu noseći čekić-macolu,odvijač i metalni šiljak, ušao u ured direktorice škole, fizički je napao i zadao joj  nekoliko udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne ozljede sa prelomom lobanje. 

Kada je u ured ušla jedna zaposlenica i u strahu odmah napustila prostoriju, krenuo je za njom te u hodniku škole sreo pedagogicu, fizički je nasrnuo i na nju, zadao joj više udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne ozljede sa prelomom tjemene kosti. 

Potom je pokušao udarcima čekićem na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije ali su ga dva zaposlenika škole uspjela savladati i prinuditi da prekine sa napadom. 

Pripadnici OKP-a PU Tuzla su ga odmah nakon toga lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva. 

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, priopćeno  je iz Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona. 

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati