Pad zrakoplova

Jedna od najvećih zračnih nesreća u BiH: Poznata imena stradalih

Vijesti / Flash | 14. 05. 2017. u 10:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je jedna od najvećih zračnih nesreća u povijesti BiH'', istaknula je na mjestu nesreće vršiteljica dužnosti glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić koja je stigla je u Mostar kako bi obišla mjesto pada zrakoplova u kojemu je život izgubilo pet osoba.

Srna navodi kako je u zrakoplovnoj nesreći poginuo pilot Ivan Karačić, zatim mladić Muhamed Sipović, brat i sestra od sedam i deset godina iz obitelji Lovrić, te osmogodišnji dječak iz obitelji Hadžiomerović. Dvoje su djeca radnika Aerodroma Mostar, a jedno je dijete zaposlenog u Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA)

Istaknula je kako je Tužiteljstvo BiH preuzelo ovaj predmet.

''Naši tužitelji su članovi Odbora za zračnu sigurnost i obučeni su za rad u ovakvim situacijama. Ja sam naložila postupajućoj tužiteljici Diani Kajmaković da zajedno sa svim nadležnim institucijama obavi očevid po visokim profesionalnim standardima, kao i po međunarodnim konvencijama, i to je upravo u tijeku'', poručila je Tadić.

Dodala je kako je očevid započeo jučer i da će se nastaviti danas tijekom dana, ali ne zna koliko će trajati sve istražne radnje.

''Mogu vam reći da će se poduzeti sve istražne radnje. Stručnjaci koje je odredilo ministarstvo prometa i komunikacija rade s nama svoj dio posla. Nažalost dogodila se velika tragedija a mi ćemo uraditi sve što je u našoj nadležnosti'', dodala je.


V.d. Glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić (Foto: Bljesak.info)

O uzrocima nesreće, kaže, još ne mogu govoriti, jer se tek provode istražne radnje koje će utvrditi uzroke pada.

Potvrdila je da je pet osoba stradalo, izražavajući duboku sućut obiteljima.

''Jučer je obavljen dio očevida jer se preko noći nije moglo raditi, a danas se nastavljaju svi postpuci. Bit će izvršena obdukcija tijela poginulih osoba, a trenutno stručnjaci rade i na utvrđivanju tehničkih karakteristike i ispravnost letjelice, tako da mi nastavljamo svoj rad zbog utvrđivanja uzorka u svim pogledima, a uslijedit će i radnje poput saslušavanja svjedoka i ispitivanje svih okolnosti vezanih za ovaj događaj'', zaključila je Tadić.

U njenoj pratnji je i državna tužiteljica Diana Kajmaković, koja je sinoć stigla na mjesto pada zrakoplova i preuzela slučaj.

Istražni tim, koji je formiralo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH na čelu sa Salkom Begićem, vrši očevid na licu mjesta nesreće, gdje se prikupljaju materijalni dokazi.

Podsjetimo, ranije je iz Tužiteljstva BiH potvrđeno kako će u istrazi u Mostaru će sudjelovati sve nadležne institucije kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa zrakoplovnom nesrećom u Mostaru u kojoj je poginulo pet osoba.

Inače, očevi mališana poginulih u ovoj nesreći uposlenici su Mostarske zračne luke i Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA).

Kopirati
Drag cursor here to close