Incident ili 'incident'

Je li Omer Čevra pretučen? Ni policija ni menadžer hotela ne znaju ništa

Omer Čevra trenutno ima funkciju savjetnika dopremijera u Vladi Federacije i federalnog ministra Veska Drljače.
Vijesti / Flash | 30. 10. 2017. u 22:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši glasnogovornik SBB-a i kolumnist Omer Čevra i njegova supruga u nedjelju su, objavio je portal Narod.ba, fizički napadnuti od strane nepoznatih turskih državljana na Vlašiću.

Incident se dogodio u hotelu "Pahuljica" kada je njega i njegovu suprugu Selmu Čevra Hadžipašić napala grupica turskih građana.

Incidentu je, po Čevri, prethodio verbalni napad Turaka, koji su ga napali zbog njegovog kritičkog pisanja o turskom predsjedniku Erdoganu u svojim kolumnama i blogovima.

"Imam masnice po tijelu, jer su me šutali po podu preko 30 sekundi. Udarali su i moju suprugu. Srećom, naletio je kućepazitelj i sa svojim velikim psom sve zaustavio", tvrdi Čevra.

Portal Narod.ba objavio je i fotografiju na kojem se vide rane na Čevrinom licu.

U MUP-u Srednjobosanske županije nakon višestrukih provjera portala Faktor.ba je potvrđeno da incident u kojem je sudjelovala, ili u kojem je napadnuta, ili pretučena osoba po imenu Omer Čevra, nije prijavljen ni zabilježen.

Hrvatski medijski servis (HMS) je objavio Čevrinu izjavu i navode kako se incident dogodio u hotelu "Pahuljica" na Vlašiću. Međutim, menadžer hotela kaže da bi on sigurno znao da je došlo do incidenta, ali da takvu informaciju nema.

"Ja sam menadžer objekta, stvarno bih vam rekao da jeste, bila bi i policija upućena u to, ali nije se desilo. To je laž. Mogu vam reći da je to laž", kazao je za Faktor Sead Deljkić, menadžer "Pahuljice".

Omer Čevra trenutno ima funkciju savjetnika dopremijera u Vladi Federacije i federalnog ministra Veska Drljače.

Kopirati
Drag cursor here to close