Mostar

Javnim kuhinjama 72 tisuće maraka

Ministar Opsenica naglasio je značajnu ulogu i rad sektora socijalne skrbi Ministarstva, te projekte i aktivnosti koje provodi, a koje su ostale u sjeni događanja u sektoru zdravstva i procesa kolektivnog pregovaranja.
Vijesti / Flash | 20. 09. 2018. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Goran Opsenica i predstavnici javnih kuhinja u toj županiji u četvrtak su potpisali ugovore o dodijeli novčanih sredstava. 

Kako je istaknuto, ugovori su potpisani temeljem Odluke Vlade kojom je ukupno 72.000,00 maraka dodijeljeno Narodnoj kuhinji Crvenog križa Grada Mostara, Pučkoj kuhinji Mostar, Humanitarnoj organizaciji ''Merhamet'' Jablanica i Humanitarnoj organizaciji ''Caritas biskupija Mostar- Duvno i Trebinje – Mrkan'' Mostar. 

Ministar Opsenica naglasio je značajnu ulogu i rad sektora socijalne skrbi Ministarstva, te projekte i aktivnosti koje provodi, a koje su ostale u sjeni događanja u sektoru zdravstva i procesa kolektivnog pregovaranja. 

''Sektor socijalne skrbi, uz potporu UNICEF-a, krenuo je u nove projekte usmjerene preveniranju i najranjivijim skupinama, posebice djeci. Tu posebno mislim na razvitak novih usluga, proces udomiteljstva u želji da ni jedno dijete ne odrasta bez obitelji, proces inkluzije, transformiranje postojećih ustanova uvođenjem novih servisa, te preveniranje vršnjačkog nasilja, skitnje i prosjačenja'',  rekao je ministar Opsenica. 

Obraćajući će predstavnicima institucija potpisnica ugovora, ministar Opsenica izrazio je duboko poštovanje i zahvalnost za njihov rad. 

''Potpora Ministarstva i Vlade neka Vam bude poticaj za što kvalitetniji rad kako bi korisnici vaših kuhinja dobili uslugu dostojnu čovjeka'', rekao je ministar Opsenica, dodavši i to kako je ove godine iznos financijske pomoći uvećan za 20 posto. 

''Trudit ćemo se da iznos financijske pomoći povećamo, ne zato što očekujemo veći broj korisnika, dapače, vjerujemo u njegovo smanjenje zajedničkim djelovanjem svih razina vlasti, nego zato da vašim korisnicima osiguramo kvalitetniju uslugu'', zaključio je ministar Opsenica. 

Predstavnici javnih kuhinja zahvalili su Vladi i ministru Opsenici na dodijeljenoj pomoći koja će biti od velika značaja najugroženijim građanima HNŽ-a, navodi se u priopćenju Ureda za informiranje županijske vlade.  

Kopirati
Drag cursor here to close