Tužna svakodnevica

Javna imovina sve češće na udaru pijanih delikvenata

Vijesti / Flash | 02. 12. 2015. u 11:06 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi slučaj oštećenja javne imovine dogodio se na Španjolskom trgu, gdje su polomljene grede za sjedenje na klupama poredanim na trgu. Oštećeno je više klupa na suštinski način, odnosno, na njima se više ne može sjediti.

Delikventi svoje frustracije iskaljuju lomeći grede na klupama, razbijajući reklamne panoe, prevrćući i oštećujući korpe za otpatke, čupajući sadnice biljaka i stabala pa i nanoseći oštećenja prometnim znakovima. Počinitelji su jako često maloljetni. Devastacije se uglavnom vrše noću, no nerijetki su slučajevi oštećivanja javne imovine tijekom večeri, dok još uvijek ima ljudi na ulici.

Građanin koji je želio ostati anoniman, ispričao nam je o susretu s tri dječaka koja su u Ulici Nikole Šubića Zrinjskog (bivše Lenjinovo šetalište) hodajući se zalijetali i udarali u korpe za otpatke te skakali po klupama u namjeri da slome daske. Prema procjeni očevica, dječaci nisu imali ni petnaest godina, dok se sve zbivalo oko devet sati u večer.

Kako Dnevni list doznaje iz MUP-a HNŽ-a, policija izlazi po pozivu  i nastoji spriječiti mlade huligane u lomljenju urbanog mobilijara, dok policijske patrole često stoje na Španjolskom trgu.

No, delikventi, često maloljetni i u pijanom stanju, tijekom noći koriste priliku kad nema nikog i rade nered, odnosno prave štetu na javnoj imovini.

Iz mostarske policije poručuju kako svako viđenje lomljenja urbanog mobilijara treba prijaviti. Policija izađe na lice mjesta i uradi očevid. Ukoliko se utvrdi kako su počinitelji maloljetni, njihovi roditelji će morati platiti štetu nastalu na javnoj imovini.

Kopirati
Drag cursor here to close